F Grupp 3

Inför SDF-SM – Värmland F16

Genomgång av Värmlands F16 inför SDF SM 2018.

Att vara ledare för Värmland på flicksidan medför en viss press om man ser till de senaste åren. Guld 2012/13 i F15, silver året efter och 14/15 var det guld på nytt. Man tog även ett brons 14/15 i DJ17 och när det övergick till enbart ett SDF-SM, så kunde 99:erna med Mathilda Jansson och Frida Swahn i spetsen ta ett guld efter seger i förlängningen mot Småland.

Förra året blev det en tredjeplats i gruppen efter Stockholm och Skåne, där kullen med spelare födda 2000 kanske inte har haft samma erkännande som de tidigare kullarna i distriktet och det samma gäller även kullen 2001 där förutsättningarna för Värmland blir lite annorlunda.

Om vi ser till truppen så finner vi en stomme ifrån Hagfors och Karlstad bland annat vilket inte är helt ovanligt, där Skoghall hade en stark kull under fjolåret. Det som dock ska poängteras är att alla spelare från Hagfors utom en kom till klubben inför den här säsongen, vilket inte är särskilt ovanligt med tanke på NIU-gymnasiet. Det samma gäller även Karlstad där fem av de sex representerade kom ifrån Skoghall inför den här säsongen.

Många av spelarna hör hemma i Juniorallsvenskan där både Karlstad, Hagfors, Skoghall och GS/Fagerås finns representerade. Wilma Ahl och Elin Klevmarken är två spelare som även fått chansen att representera sina lag i Allsvenskan och där även gjort poäng.

En spelare att följa – Elin Klevmarken. En spelare som ofta håller en hög nivå och spelar en innebandy som kan tyckas enkel, men oerhört effektiv. Smart spelartyp vilket är en del i att hon redan nu har fått chansen i allsvenskan och tagit den på ett bra sätt. Lyfter andra i sin omgivning.

Truppen:
Rebecca Larsson Tammi, Skattkärrs IK
Amanda Petersson, Karlstad IBF Ungdom
Ella Johansson, Fagerås BK
Julia Endl, Filipstad IBK
Moa Sandström, GS 86 AIF
Ida Pennerborn, Hagfors IF Ungdom
Emma Nordsäter, Hagfors IF Ungdom
Wilma Ahl, Hagfors IF Ungdom
Marie Westerlund, Hagfors IF Ungdom
Julia Nilsson, Hagfors IF Ungdom
Elin Klevmarken, Karlstad IBF Ungdom
Astrid Jansson, Karlstad IBF Ungdom
Maja Emanuelson, Karlstad IBF Ungdom
Ellen Skantz, Karlstad IBF Ungdom
Maja Hane, Karlstad IBF Ungdom
Emmie Fredriksson, Kristinehamns IBF
Ebba Boström, SK Örnen
Emma Carlèn Björemo, Skattkärrs IK
Kajsa Salo, Skattkärrs IK
Elin Stensson, Skoghalls IBK

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar