Foto: Per Wiklund
Landslag

”Denna gång känner jag mig än mer taggad”

Efter att Alexander Galante Carlström och Omar Aldeeb lämnat återbud har Gustav Fritzell kallats in till VM-kvalet.

Efter återbud på grund av skador från Alexander Galante Carlström och Omar Aldeeb får Linköpings Gustav Fritzell åter igen chansen i landslaget. Denna gång i en riktig poängform då Fritzell gjort 11 poäng på de två senaste SSL-matcherna.

– Ja jag hoppas målformen sitter i och det är alltid skönt när man känner sig i form. Då behöver man inte fundera så mycket när lägena dyker upp utan det går på instinkt, säger Fritzell till Linköpings hemsida..

Under EFT i november gjorde Fritzell landslagsdebut och fick lovord från förbundskapten Mikael Hill.

– Han hade väl framförallt en viktig del i den för dagen bästa femman mot Schweiz. De gör tre av våra fem mål. Är precis som jag sa en spelare som kan skapa lägen från lite andra håll än den traditionella sniperfickan. Han tar sig in i boxen och hittar lägen på insidan som är svåra att försvara sig mot. Han behövde väl en match på lördagen för att komma in i det mot Tjeckien men jag tycker han gör det väldigt bra mot Schweiz, sa Hill då.

När det nu blir VM-kval mot Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien är det en mer förberedd och taggad Fritzell som dra på sig landslagströjan.

– Det är klart att det blir lite skillnad. När jag blev uttagen första gången såg jag det som en ren bonus. Denna gång känner jag mig än mer taggad att få visa upp att jag hör hemma i landslaget inför framtida trupputtagningar.

Återbuden kom på måndagen och det var snabba ryck för Fritzell att hinna med till samlingen.

-Hill kontaktade mig och det är självklart väldigt roligt att få vara med i landslaget igen. Det var kul och utvecklande förra gången så nu gäller det bara att hinna packa väskan.

Förutom Gustav Fritzell finns även backen Joel Dagman med från Linköping.

-Jättekul att båda nu finns med i landslaget och jag ser det ett bra betyg för vår väg att utveckla spelare och den innebandy vi vill stå för i föreningen, säger Linköpings tränare och manager Johan Astbrant.

LÄS MER: Positionsbytet ledde till landslagsplats: ”Oerhört otippat” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar