Foto: IFF
Landslag

”När vi satt i bussen på väg dit så kändes det lite annorlunda”

Joel Dagman var en av två debutanter i rekordsegern över Frankrike. – Jag brukar inte vara nervös inför men när vi satt i bussen på väg dit så kändes det lite annorlunda, säger Dagman.

När Sverige inledde VM-kvalet med att vinna med 43-1 över Frankrike gjorde Linköpings Joel Dagman VM-debut.

– Jätteroligt och det är skönt att ha den överstökad. Det var lite speciellt inför. Jag brukar inte vara nervös inför men när vi satt i bussen på väg dit så kändes det lite annorlunda även om det var Frankrike vi skulle möta. Väl på plats i arenan släppte det och det var bara sköna känslor, säger Dagman.

Sverige vann matchen stort och Joel Dagman fick göra sitt första landslagsmål.

– Jag tycker ändå de gick bra och var godkänt.. Det är svårt att inte vara nöjd och det blev både mål och assist. Att vi gör 43 mål är imponerande och visar att vi klarar av att fortsätta trumma på matchen igenom. Det är lätt att man slår men vi visar styrka att vi kan hålla i det.

TV: Se Joel Dagmans första landslagsmål 

Med tanke på att det är första säsongen som Dagman spelar back så var uttagningen till truppen otippad. Förbundskapten Mikael Hill sa så här när truppen släpptes:

– Joel är en kille som jag har följt lokalt i Jönköpingstrakten i många år. Sedan gick han till Linköping och spelade forward fram till den här säsongen då han gick ner på backen och fick ett jättelyft. Det är en Emil Johansson-typ som är väldigt bollsäker. Han följer ofta med i anfallen och är jätteintressant offensivt, där han har tagit jättekliv i och med positionsbytet, sa Mikael Hill.

Känner du press att ta chansen nu när du fått den?

– Jag tror de handlar lite om hur man väljer att se på det själv. För mig är det mer möjlighet än press, framförallt nu när jag är här. Jag kände någon match efter att jag blev uttagen hemma att jag nu måste jag vara skitbra i varje match. Men det har släppt och väl här handlar det mer om att ta vara på chansen att spela med de bästa och lära mig så mycket som möjligt. Det är trots allt min debut, säger Dagman.

Ikväll väntar Tyskland vilket är gruppens näst bästa lag.

– De säger att de ska vara bättre än Frankrike. Jag själv har ju aldrig mött Tyskland men det kommer bli en bättre match, i vilket fall sett till motståndet, avslutar Dagman.

Matchen börjar 19.00 och du kan se den här:

TV: Sverige-Tyskland 

LÄS MER: Positionsbytet ledde till landslagsplats: ”Oerhört otippat” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar