FBC Kalmarsund DAM

Pixbo höjde tempot och vann

FBC Kalmarsund lyckades störa Pixbo de första 20 minuterna och hade ledning med 3-2. Sen växlade Pixbo upp både tempo och aggressivitet vilket gjorde att laget vände till en klar 9-4 seger.

Bottenlaget FBC Kalmarsund med endast 1 inspelad poäng mot regerande mästarna Pixbo Wallenstam i toppen av tabellen. Ett Pixbo som i dagens match hade tre SSL-debutanter i truppen då Linnéa Wilhemsson, Kajsa Högemark och Emma Clarin fick chansen från starten.

Hemmalaget Kalmarsund är laget som inleder matchen med en rivstart då lagkapten Josefine Bengtsson gör 1-0 redan i den andra minuten och direkt efter blir det även 2-0 till hempublikens glädje. Det målet görs av backen Carolin Eriksson som tagit sig högt upp i banan och prickskjuter bakom Sara Hjorting. Den första perioden är till stor del Kalmarsunds som visar upp ett disciplinerat försvarspel och dessutom etablerar flera längre anfall. Pixbo är också med i matchen och efter 7:26 kommer reduceringen genom Josefin Wållinder. Kalmarsund svarar direkt efter genom Kajsa Ek vilket står sig länge innan Kajsa Högemark gör sitt första mål i SSL och ställning 3-2 efter 20 spelade minuter.

– Det är jämnt för att vi har tre spelare som gör sina första matcher idag. Man är jättenervös. Första 15 är Kalmarsund bättre än oss men sen skärper vi till det. Det handlade om att inte tappa boll på farliga ställen, säger Jonas Eliasson.

Den andra perioden får en helt annan skepnad då Pixbo trycker på högre i sin press och inte tillåter Kalmarsund till att göra något misstag. Redan efter 44 sekunder kvitterar Amanda Lööv Miljevic. Den till viss del nykomponerade kedjan med Lööv Miljevic, Fylke och Wållinder kom igång rejält under den andra perioden och gör både 3-4 och 3-5 de första 10 minuterna. Bra utdelning för Pixbo som här helt tog över matchen. Kalmarsund tar sedan timeout och får till viss del ordning på försvarsspelet igen och framförallt kommer laget tillbaka till de lösningar av den höga pressen som fanns i den första perioden.

– Det känns bra i vår femma. Vi har inte tränat ihop och är tre personer som tänker lika med två bra backar också. Vi måste fortsätta att stå emot och minska våra misstag för att hålla det här, sa Alicia Fylke till 24kalmar.se i periodpausen.

Dubbla siffror

Pixbo fortsatte i den tredje likt den andra med ett högt bolltempo och kontrollerar till stor del spelet på banan. Kalmarsund har några lägen att reducera men när Lööv Miljevic med en backhandknack gör sitt tredje mål i matchen går luften ur hemmalaget. Visst hopp ges när Kalmarsund får läge i powerplay men istället för offensivt blir det Ida Sundberg som utökar till 3-8 i boxplay. Slutresultat 4-9 efter att Kalmarsund tröstmålat med 15 sekunder kvar.

– Jag tycker det var en okej match. Hade vi haft ordinarie lag kanske vi haft dubbla siffror.Vi har haft en tuff vecka och det fanns ljusa punkter att ta med. Vill inte släppa fyra mål men skönt med en klar seger, säger Jonas Eliasson.