Foto: IFF
Allsvenskan

”Han är ingen lagspelare”

FBC Kalmarsund i Allsvenskan Södra har förstärkt truppen inför slutet av säsongen med lettiska landslagsforwarden Toms Bitmanis. Bitmanis förre tränare i IBK Sundsvall Magnus Lannebrink säger såhär om spelaren efter en incident i sista matchen i Sundsvall: -Han är ingen lagspelare.

FBC Kalmarsund i Allsvenskan Södra värvade i veckan den lettiska landslagsforwarden Toms Bitmanis som spelat med Granlo BK i Allsvenskan Norra och framförallt med IBK Sundsvall i Divison 1 där han gjort 15 mål och 5 assist. I helgens match med Sundsvall mot K4 placerades Bitmanis i tredjefemman och valde då att lämna matchen och arenan mitt under matchen.

– Helt oacceptabelt, det gör man bara inte. Han är ingen lagspelare, säger Sundsvalls tränare Magnus Lannebrink till Sundsvalls tidning.

Sundsvall spelade även match i söndags och då fanns inte Bitmanis med i truppen vilket innebär att matchen mot K4 när han lämnade arenan blev sista matchen i Sundsvall och division 1.

– Han har svårt att ta motgångar. Vi tyckte inte att han var tillräckligt bra att spela på två femmor i lördags och det köpte inte han och gick därfirån.

Bitmanis värvas nu till Kalmarsund och Lannebrink lyfter även fram en positiv bild av spelaren.

– Jag har sett honom både på Granlos träningar och matcher och han har varit bättre där än han varit hos oss. Han har gjort några bra insatser hos oss också, framför allt i slutet, men det är både ris och ros från mig. Han är en spelare med bra fart och tyngd och han har ett bra skott.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar