IKSU

IKSU Champions Cup-mästare

IKSU vinnare av Champions Cup 2017.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 10:30
IKSU
4 - 1(2-0, 1-1, 1-0)
Classic

Svenska mästarna IKSU mot finska mästarna Classic i finalen av Champions Cup. Som upplagt för en jämn och spännande matche. Istället visade IKSU direkt från start att de var det klart bättre laget. Högt tempo, stort bollinnehav och effektfullt försvarsspel gjorde att IKSU vann kontrollerat med 4-1 och vinner CC-guld och även titeln världens bästa klubblag.

– Jag stod när det var 30 sekunder kvar och bara rös på bänken. Det var nästan som att tårarna kom för det är så härligt att vinna de här matcherna, säger lagkapten Frida Norström.

Vilken seger det var. IKSU var stora delar av matchen överlägsna spelmässigt.

Vad finns att säga om matchen?

– Vi öppnar jätte jättebra och sätter verkligen tonen från början av matchen och får in ett billigt första och en riktigt bra prestation av DJ (Amanda Delgado Johansson) på andra. Jag tycker vi äger det väldigt bra i första. I andra så kommer de upp och sätter lite press på oss och chanser lite mer. Men jag tycker vi spelar riktigt bra genom hela matchen och framförallt vilken kämpaglöd vi visar i slutet på matchen. Vi spelar 5 mot 6 i fem minuter, säger IKSU:s tränare Johan Lindgren.

Det var en uppvisning av IKSU som var spelmässigt överlägsna Classic. 3-1 efter två perioder efter att Classic sent gjort mål i powerplay i slutet av den andra perioden. I tredje utökade Emelie Wibron till 4-1 och IKSU håll emot Classics försök i spel 6 mot 5. IKSU vinnare av Champions Cup.

– Vi pratade igår om att saker vi ville uppfylla och om vi gör det är det inget lag som kan slå oss, säger Amanda Delgado Johansson.

TV: IKSU:s segersång i omklädningsrummet

TV: Här blir IKSU mästare

TV: Lindgren/Norrman om guldmatchen

TV: Lagkapten Frida Norström: ”Nästan så att tårarna kom” 

BILDEXTRA: De bästa bilderna från guldmatchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar