Foto: Juha Käenmäki
IK Sirius FBC

”Vi vet att vi är starka över tre perioder”

Ny seger för IKSU som malde ner Sirius.

IKSU fick kämpa länge innan segern mot Sirius kändes helt kontrollerad. 4-3 efter två perioden och strax efter att Sirius reducerat till 6-4 i den tredje perioden tog IKSU en time-out med åtta minuter kvar av matchen.

– Vi ledde med två och ville samla ihop oss. Det var mest för att lugna ner och snacka ihop laget i hur vi skulle agera på slutet, säger Amanda Delgado Johansson.

Till slut vinner IKSU med 9-4.

– Jag tycker att vi är lite trögstartade i matchen men är uthålliga och maler på. Sen kanske Sirius inte tycker att resultatet speglar matchen men vi vet att vi är starka över tre perioder, summerar Amanda Delgado Johansson.

Vad säger du om Sirius som resultatmässigt var med länge i matchen? 

– Jag tycker att stundtals så var Sirius absolut med och hotade oss. Men vi har bra självförtroende över 60 minuter där vi är starka. Men jag är ju från Uppsala så det är extra kul att de såg så starka ut. Jag har svårt att se att de inte ska lyckas ta en del poäng.

Nu väntar Linköping för IKSU innan landslagsuppehållet.

– Det är en match vi ska vinna. Så bra är vi. Men jag har dålig koll på Linköping och vet inte vart de ligger i tabellen. Men gör vi bara det vi ska så ska vi ha tre poäng.

Viktigt att få med en bra känsla i sista matchen innan VM?

– Det är klart att den blir viktigt. Inte bara för oss landslagsspelare utan även för hela laget att kunna avsluta med en bra prestation och vinst. Sen är det för mig och oss som ska iväg med landslag viktigt att som individer prestera bra och få med en bra känsla inför VM, avslutar Amanda Delgado Johansson.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar