FBC Kalmarsund tar sin första poäng i SSL någonsin Foto:
Endre IF

Historisk första poäng i en historisk första hemmamatch

Det såg ut att bli en ny hedersam förlust. Men då klev Stina Lindqvist fram och forcerade in 2–2 – och fixade FBC Kalmarsunds första historiska SSL-poäng.

Kalmarsund jagade hela slutakten efter 2–2-målet.
Till slut bröt det stora jublet ut i sporthallen – efter 58:34 satte Stina Lindqvist rättvist 2–2.
– Riktigt härligt att vi i alla fall fick en poäng. Jag tycker vi förtjänade det målet, säger Stina med ett stor leende efter matchen.

Efter 2–2 hade sedan Kalmarsund lägen även till 3–2.
– Vi hade trycket och lägena, men bollen ville inte in en gång till.

Match med många ansikten där FBC Kalmarsund tog ledningen, där Endre sedan visar rutin och vänder matchen men där FBC Kalmarsund visar att vilja och glöd tar en långt.

Vad säger du som helhet om hemmapremiären i SSL?
– Vi släpper in två för billiga mål. Dom ska vi täcka undan. Men jag tycker vi även gör en hel del saker som är bra. Det känns bra att vi tagit vår första poäng nu. Nu är vi med, säger Stina Lindqvist – dotter till Kalmar FF-legendaren Håkan “Linkan” Lindqvist.

FBC Kalmarsund visade ingen som helst respekt och forcerade rättvist in kvitteringen. Det betydde alltså att FBC Kalmarsund sin första SSL-poäng.
Förlängningen vann sedan Endre och fick med sig två poäng.

Flera gjorde det riktigt bra i Kalmarsund – inte minst lagkaptenen Jossan Bengtsson, målvakten Jill Karlström – samt så klart tvåmålsskytten och poänghjälten Stina Lindqvist.
2–2-målet betydde inte bara en poäng – utan även att man slipper en svit av hedersamma förluster. Sådana som är så jobbiga som nykomling.

 

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar