SSL-Herr

Niklas Nordén summerar Växjös insats i Sibylla Elit Cup

Två vinster och en förlust för Växjö i hemmaturneringen Sibylla Elit Cup. -Det finns mycket att analysera, säger Niklas Nordén.

Växjö Vipers inledde hemmaturneringen Sibylla Elit Cup med en 6-0 seger mot Wiler-Ersigen. I den andra matchen föll laget mot Höllviken 11-6 vilket Niklas Nordén då summerade:

– Vi lägger upp den här matchen skitdåligt. Det blir 5-1 och då blir det jakt. Det märktes att de inte hade en match i benen. Sen lappar vi mycket spelarna idag för att få ihop det. Det var en formation som spelat ihop innan och två som inte har. Man får ta det lite för vad det är men samtidigt är jag inte nöjd med resultatet, sa Nordén då.

Växjö avslutade helgen med seger mot Falun med 6-4 där segern var viktigt.

Hur summerar du helgen i sin helhet? 

– Vi testade en del kommunikationsgrejer som vad vi vill vara någonstans som lag, hur vi ska agera både i situationer och vid sidan av i kroppspråk och attityder. Där fick vi börja jobba direkt och det tar jag verkligen med mig. Även två vinster och en match där vi inte gör det bra. Det finns mycket att analysera, säger Niklas Nordén.

I Växjö spelade alla fyra nyförvärven Kasper Hydén, Johan Åkesson, Felix Göthberg och Ted Nivestam.

– Vi behöver taktiskt skola de lite till defensivt. Det är lite smågrejer som vi ska in och rodda i men också att de ska hota offensivt lite snabbare. Det är inget som sitter i ryggmärgen utan något som vi alltid måste jobba med. Det är ett spel vi vill spela i att komma i farliga situationer oftare och där har framförallt de nya en bit kvar. Men allihop gör klar en godkänd insats och det är gutt att ha de med i laget.

Något spelare som stuckit ut lite extra under helgen? 

– Jag tycker att Ted Nivestam gör det bra. Han tar för sig på roligt sätt och han har kommit in i det bra. Det är vissa vanor som v ska göra oss av med men han gör det bra och kommer in i spelet direkt på ett bra sätt, avslutar Nordén.

 

 

 

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar