Foto: Per Wiklund
Landslag

Anna Wijk: ”Finland hänger inte med”

Helgens EFT i Malmö blir sista genrepet för damlandslaget inför VM. Ett genrep där Sverige ska sätta sig i respekt. – Prestationen i spelet blir viktigt. Att visa de övriga länderna att vi har hittat nycklar som gör att vi kommer vinna VM-guld, säger Anna Wijk.

Ikväll inleder Sverige genrepet inför VM med EFT-matchen mot Schweiz för under lördagen möte Tjeckien och slutligen på söndag möta Finland. Det är en otroligt stark trupp om man ska förlita sig på lagkapten Anna Wijks ord.

– Vi har en otroligt starkt och bred trupp. Några med lite mer rutin och några unga hungriga som Alice Granstedt. Hon är fantastiskt duktig och har kommit in och visat att hon är mogen för att vara med. Det är en spännande mix av spelare där det märks att ledarstaben varit noggranna. Vi har både fysiska spelare och tekniska som skapar en spännande mix för att vinna guld, säger Wijk.

Hur bra är årets trupp jämför med den trupp som vann VM-guld för två år sedan? 

– Jag skulle säga att vi är fysiskt starkare. Vi är nu ett mer fysiskt spelande lag som även spelar en innebandy som är mer fysiskt. Innan har Finland varit bättre än oss i det spelet men nu tycker jag vi är starkare. Vi har tryckt mycket på att sätta oss i respekt på det sättet och vi har dragit ifrån.

Har Finland närmat sig eller ni dragit ifrån? 

– Finland kommer vara största utmanaren till guldet. Men det känns som vi tar steg hela tiden och att Finland inte hänger med. Sen får vi se nu i EFT om de hittat på något nytt. Men jag tror och hoppas att vi återigen kan sätta ner foten och visa att de är efter.

 

Vad blir viktigt under EFT? 

– Vi ska åka till Malmö och prestera .Vi ska visa att vi är redo för VM genom att visa at tvi har kommit långt i vårt spel och visa att vi har nycklar för att vinna ett VM-guld. Under EFT blir prestationen viktigare än resultatet även om vi såklart alltid vill vinna. Det är nu vi har chansen att sätta de delarna av spelsystemet som vi har kvar. Vi har ju t ex testat spela 1-2-2 och det har inte alla i laget gjort. Det och de andra delarna som är kvar blir viktigt för att få en trygghet fram till VM, avslutar Wijk.

LÄS OCKSÅ: Lagkapten Anna Wijk ska leda Sverige till nytt guld

Kvällens match mot Schweiz startar 18:45 och du kan se matchen på TV4 Sport eller Cmore.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar