Foto: Juha Käenmäk/Arkivfoto
IKSU

”Det inget vi gråter några floder över”

IKSU inledde andra halva av säsongen med att besegra Warberg med 6-2 inför 722 åskådare.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IKSU
6 - 2(2-0, 3-1, 1-1)
Warberg IC

När IKSU mötte Warberg på bortaplan i seriepremiären var det jämnt och Iza Rydfjäll avgjorde med 15 sekunder kvar. När serien vände efter ett jul- och nyårsuppehållet vann IKSU desto klarare med 6-2 i en match laget hade kontroll på från start.

– Skönt att vara igång igen och skönt med tre poäng. Jag har inte spelat sedan VM-finalen så jag var extra spelsugen och det var härligt att komma igång igen, säger Cornelia Fjellstedt.

Fjellstedt som tillsammans med Emelie Frisk var IKSU:s bästa spelare höll dock med om att det märktes att det var ett tag sedan IKSU spelade match.

– Det kändes som att vi ville mer än vad vi hade kvalitet idag. Det studsar lite och vi hade inte det det superflytet som vi brukar. Skönt ändå att kunna skapa så mycket framåt och göra 6 mål och hålla tätt i försvaret.

Framförallt var det i den andra perioden som IKSU säkrade matchen då de gick från 2-0 till 5-1. I tredje perioden där IKSU brukar gå ifrån än mer blev det bara 1 mål för vardera lag. Tre poäng till IKSU som är kvar på femte plats i tabellen.

– Vi har några väldigt tuffa matcher framför oss nu. Först Karlstad på söndag som alltid är tufft borta och sedan Täby, Mora och Pixbo. Det är tuffast möjliga motstånd. Det är väldigt inspirerande och väldigt viktiga poäng att spela om.

Hur viktig är hemmafördelen inför slutspelet? 

– Det är både och. Får man välja så spelar man såklart hemma inför hemmapubliken men får vi inte den så är det inget vi gråter några floder över. Vi är väldigt starka på bortaplan också.

Det är inget ni kommer fokusera extra på? 

– Nejdå. Vi har en skön känsla på bortaplan också och det ska nog ordna sig oavsett, avslutar Fjellstedt.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar