Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Jag tror alla känner att vi behöver 3 poäng i helgen

Linköpings IBK ligger sist i tabellen inför kvällens match mot Rönnby. Ett tuff match enligt lagkapten Anna Wiman. - Det blir tufft såklart, men vi har alla möjligheter att ta poäng.

0 poäng för Linköping IBK inför helgens två matcher.

– Vi har inte uttalat något mål om att vi ska ta 3 poäng men jag tro alla känner att vi ska ta poäng den här helgen. Det är viktigt, inte bara för tabellen utan också för självförtroendet att vi gör en hel bra match. Vi behöver det, säger Anna till ibnytt.se

Även om Linköpings inlett poänglösa så finns det en positivt känsla om att laget blir bättre och bättre. Tränare Samuel Rosenkvist var inne på det i en tidigare intervju att det varit tufft motstånd och att det finns potential.

– Vi spelar med mycket självförtroende på träningarna och gör det bättre än vad vi gör på match. Vi tar oss inte in i de farliga ytorna på match såsom vi gör på träning, gör vi det så har det sett riktigt bra ut.

Ikväll fredag väntar match mot sjundeplacerade Rönnby.

– Det blir tufft. Även Rönnby är bra på att kontra och det blir viktigt för oss att vi tappar boll på rätt ställen. Vi har koll på hur de ställer upp men har mest fokuserat på vårt eget spel. Vi har pratat mycket om hur vi ska sätta pressen efter matchen mot Uppsala. Där blev vi ordentligt bortspelade och måste spela klokare. Det vore jätteskönt att göra en bra prestation hela matchen.

Lagkapten Anna Wiman som ligger på 12:e plats i poängligan är viktig för sitt Linköping.

– Poängmässigt så är jag nöjd med säsonginledningen men i helheten så finns det mycket jag kan förbättra. Men poängmässigt är det bra helt klart, avslutar Anna.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar