Foto: 24kalmar.se
FBC Kalmarsund DAM

FBC Kalmarsund krigar på

Nykomlingen FBC Kalmarsund har haft en tuff start på inledningen av säsongen med bara 1 poäng på de inledande omgångarna trots att laget mött både Warberg och Linköping som också befinner sig i botten av tabellen. - Det har varit en stor omställning till SSL, säger Carolin Eriksson.

FBC Kalmarsund tog klivet upp i finrummet som spelaren Ellen Willsund utryckte det på upptaktsträffen efter flera år i toppen av division 1. Nu är 8 omgångar spelade och laget från Kalmar har spelat in 1 poäng vilket var i den andra omgången hemma mot Endre. Omställningen till SSL är svår och jämfört med de andra nykomlingarna är Kalmarsund det enda laget som ännu inte vunnit en match.

– Det är kul i SSL men det har varit en stor omställning för laget. Det blir det för alla lag när de kommer upp. Vi har ju inte direkt haft resultaten med oss och får träna på de saker vi vet att vi kan förbättra. Men vi krigar på och ger inte upp, säger Carolin Eriksson till ibnytt.se.

Carolin Eriksson som spelade en kort sejour i Pixbo säsongen 2011/2012 har varit med på FBC Kalmarsunds resa från division 2 upp till SSL har bra koll på de största skillnaderna mellan divisionerna.

– Farten och det fysiska spelet är den stora skillnaden. Främst är det att allting går snabbare. Det märks också stor skillnad att lagen är bättre tränade men samtidigt inget som har överraskat. Fysiskt är vi ju med efter en bra försäsong och spelmässigt så jobbar vi på och blir bättre och bättre.

Hur jobbar ni med att bli bättre?
– Vi är ju en lagmaskin och fokuserar på att vårt spel ska bli bättre. Vi får ju spela mycket försvarsspel vilket vi vet att vi kan och så försöker vi utveckla anfallsspelet. Vi jobbar mycket med taktik vilket nog är bra. Det har vi gjort mer i år än tidigare år. Mycket för att vi möter bättre lag och att vi har många nya så att alla vet vad de ska göra.

1 poäng på de inledande matcherna. Känner ni någon press med tanke på att båda de andra nykomlingarna Warberg och Tyresö Trollbäcken vunnit 2 matcher? 
– Ingen press utan snarare tvärtom. Vi har inte så mycket press utan vi vet att vi ska ut och göra vårt på banan.

Vilka spelare har stuckit ut och anpassat sig till SSL snabbt? 
– Alla har gjort det bra. Det känns som att alla har hängt med och ingen som fallit ur ramen. Malin Andersson har anpassat sig bra i defensiven och verkligen varit bra med. Vi är många som tagit stora kliv framåt och nu gäller det att hitta bra formationer som passar.

För Kalmarsund väntar i nästa match regerande svenska mästarna Pixbo Wallenstam hemma i Kalmar Sportcenter. En tuff motståndare för nykomlingen men inte omöjlig då både Malmö och Karlstad plockat poäng av Pixbo och nykomlingen Tyresö Trollbäcken hade 0-0 efter 48 spelade minuter.

– Det blir en rolig match mot Pixbo. Vi försöker ta lärdom av varje match och här måste vi gå in med bra inställning. Vi har kikat lite hur de andra lagen spelat för att veta hur vi ska hålla emot Pixbo men också hur vi ska kunna gå framåt för att vinna matchen. Inget är omöjligt och det finns en revanschlust hos alla.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar