FBC Kalmarsund DAM

Ingen panik i Kalmarsund

Ny förlust för FBC Kalmarsund och laget fortsatt sist i tabellen. - Jag har ingen panik, den här serien kommer avgöras i sista omgången, säger Kalmarsunds tränare Christoffer Suominen.

Det blev trots en bra start förlust för FBC Kalmarsund mot Pixbo Wallenstam vilket du kan läsa om här. Kalmarsund var klart med i matchen i den första perioden men tappar allt i den andra.

– Vi går ner oss fullständigt i den andra perioden. Vi har ingen fart och tror att vi ska försvara något som inte finns. Vi klarar av att de går högt i första men när vi går ut i andra så är vi för passiva. Pixbo gör det bra men det ska inte så ut så i vårt spel, säger Suominen till ibnytt.se efter matchen.

Vad framförallt är det ni tappar? 
– Vi är inte noggranna på mittplan och duttar med bollen och får inte de djupa anfallen som i första perioden. Vi har ingen energi och rörelse och då är det svårt att spela förbi pressen. Inför tredje pratade vi om att hitta tillbaka till rätt känsla som vi hade i första med längre anfall, rakare spel och mer desperation. Vi börjar också bättre i tredje men när de sätter backhandknacken så är det tufft. Vi har motgång just nu det kan vi inte gömma oss bakom utan flyt är något vi förtjänar. Vi tummar på för mycket grejer och är inte strikta i vårt spel.

Vad tar du med dig från matchen? 
– Det mesta i första perioden. Energi och pulsen och att vi har en jäkla tro på det vi gör. Vi ska inte packa ihop och säga att vi är turister i denna serien för det är vi inte. Vi behöver ha fler längre sekvenser av det vi gör i första perioden i fler matchen.

Vad är det ni jobbar med för att förbättra och närma er första segern? 
– Vi kan inte stirra oss blint på tabellen. Det finns inget måste utan det gäller att vi är professionella på träning och match och jobba långsiktigt. Den här säsongen är 26 matcher lång och vi har inte kommit halvvägs än. Vi behöver få till en helhet där både det offensiva och defensiva stämmer. Nu har vi pratat mycket anfallsspel och då släpper vi in mer mål. Vi jobbar hela tiden på förbättring och tjejerna är bra på att ta till sig det vi vill. Jag har ingen panik. Denna serien kommer avgöras i sista omgången och det är trägen som vinner. De med med mest lugn och tålamod kommer hänga kvar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar