JAS

SDF-SM: Västmanland P16

Västmanlands pojklag i SDF-SM spelar i grupp 3. "Vi vill spela en innebandy med snabba spelvändningar och ett kreativt anfallspel"

Västmanland har under de senaste åren blandat och gett en del. Säsongen 12/13 tog man guld i P15 uppe i Umeå. Då hette profilerna bland annat Casper Backby, Emil Lilja och Simon Berg, alla tre numera i IBF Falun och Svenska Superligan. Även förra året blev det ett guld i P16, då med Jesper Lundkvist som stor matchhjälte med sitt avgörande i sudden mot Stockholm. En 99-kull som även nådde slutspelet året innan, men där emellan har distriktet vid ett par tillfällen missat slutspelet bland annat.

Inte helt oväntat så är det en stomme från Västerås IBS Ungdom i denna truppen, där drygt hälften av spelarna kommer just därifrån. Väldigt få av dem har spelat i JAS-serien utan istället är det många som håller till i HJ17-elit istället. Om vi ser till de andra föreningarna så är det många som istället spelat i Herrjunior-bredd, men även kombinerat detta med sporadiskt spel i bland annat JAS samt division 2.

Västmanland kommer spela i grupp tre med Småland, Västerbotten, Bohuslän/Dal samt Gotland. Möjligheterna att nå ett slutspel, de finns absolut i den här gruppen.

En spelare att följa
Oskar Olofsson har växt in bra i division 2-kostymen där Tillberga går starkt. Positionerar sig ofta bra i spelet utan boll, duktig på att läsa av situationerna som uppstår. En duktig bollvinnare, som även har ett bra skott som han gärna utnyttjar.

Truppen: 

Samuel Berg, Knäppmora AIK
Anton Rydert, Vibs Ung
Filip Sandberg, Per-Ols IBF
Edvin Lundin, Tillberga IK
Emil Goliath, Vibs Ung
Adam Sundelin, Vibs Ung
Rasmus Wallén, IFK Arboga
Sebastian Bergström, IBK Köping U
Alexander Lundvall, IBK Sala
Oskar Olofsson, Tillberga IK
William Sjökvist, Vibs Ung
Daniel Axen, Vibs Ung
Albin Torseng, Vibs Ung
Oliver Nordqvist, Vibs Ung
Fredrik Dunberg, Tillberga IK
Jesper Billberg, Vibs ung
Jakob Gustavsson, Kungsörs IBK
Tage Sjöberg, IBK Köping U
Robin Westling, Per-Ols IBK
Jonatan Toftenbrant, Vibs Ung

 

Richard Björk, huvudtränare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi vill spela en innebandy med snabba spelvändningar och ett kreativt anfallspel. Vi kommer att jobba hårt för varandra och ge varandra chansen att lira en fin innebandy.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vi har inte satt upp något resultatmål än, men vi kommer såklart att försöka vinna varje match och vill absolut ta oss till slutspel. Väl i slutspel är bollen rund och allt kan hända.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Jag tror att Edvin Lundin kommer vara en back att hålla ett extra öga på , även Oliver Nordqvist hoppas jag kommer kunna utnyttja sin snabbhet och smälla dit några bollar.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vår grupp ser tuff ut och ska man göra en analys av hur det brukar se ut så ska vi, Småland och Västerbotten vara de starkaste distrikten. Men det är svårt att säga så vi räknar med hårt motstånd i alla våra matcher.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar