Jag är supernöjd med våra målvakter, säger Dalens tränare Urban Karlsson Foto: Idrottsfoto
IBK Dalen

Dalen: ”Det har varit tufft för oss resultatmässigt”

Dalen placerar sig på på elfte plats tabellen och nu väntar en tuff avslutning på säsongen för att hålla sig kvar. - Vi ska definitivt hålla oss kvar och vi har ett tillräckligt bra lag för att göra det, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Dalen är i högsta grad inblandad i kampen om att hänga kvar i SSL men är samtidigt 7 poäng från slutspel. Tränare Urban Karlsson summerar säsongen så långt:

– Det har varit tufft för oss resultatmässigt. Det är tighta matcher och som senast när vi förlorar med 5-6 och bränner två straffar och massa frilägen. Vi hade hoppats på mer poäng i det här laget. Samtidigt har vi fått spelare skadade, framförallt på backsidan men vi hade en del skavanker i början av säsongen på flera spelare vilket har spelat in. Vi visar ändå att vi har kvalitet, det ser vi när vi vinner mot Rönnby borta att vi kan möta oss mot de bästa lagen. Det vi måste jobba på är att vi är ojämna men jag tror vi kommer nu i slutet av säsongen, säger Karlsson.

Hur jobbar ni med att bli mer jämna och höja prestationen? 
– Vi måste jobba hårt, det är det vi ska göra. Vi har jobbat mycket med uppspel för för att kunna skapa mer chanser och inte bara gå på kontringar. Kontringar vet vi att vi är bra på och likaså att försvara. Sen jobbar vi mycket med att hålla ihop gänget och att alla är med och gör sitt jobb. Har vi en bra arbetsinsats så vinner vi matcherna.

Vilka i laget har imponerat mer på dig under säsongen? 
– Jag är supernöjd med våra målvakter. De har varit riktigt bra och håller hög klass båda två. Det är väl det som jag är mest nöjd med. Felicia Lilja har också gjort det väldigt bra som back.

Ni är ju med i kampen om nytt kontrakt. Vad blir viktigt för att ni ska klara er kvar?
– Vi kommer slåss om varje poäng i varje match. Vi ska definitivt hålla oss kvar och vi har ett tillräckligt bra lag för att göra det. Vi vet att vi inte får något gratis och medvetna om det kommer göra att vi tar jobbet. Kan vi få tillbaka någon spelare också så ser det bra ut vilket vi får i Ryman nu till exempel. Samtidigt är det tight och små marginaler. Uddamålet mot Karlstad som gått framåt visar att vi är på rätt väg.

Tittar ni på förstärkningar?
– Det tittar vi på hela tiden men det är inte det enklaste. Vi har full koll på våra allsvenska tjejer som vi kan flytta upp. Vi tittar även på andra alternativ men det är ingenting som är på gång i nuläget.

En förstärkning kan Urban Karlsson räkna in och det är Sara Ryman som är tillbaka i Sverige efter att ha studerat i Prag under hösten.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar