JAS

Guld till Stockholms P16

Stockholm kunde under söndagen, titulera sig som SM-mästare i SDF-SM när det avgjordes uppe i Umeå. Spelare födda 2000 var kullen som gjorde upp om det, där vissa distrikt även använde sig av spelare födda 2001. - Självklart kände man press, om man är tippade som favoriter så leder det automatiskt till press, säger Stockholms William Almlöf till IBnytt.

För Stockholm så fanns det en viss press på laget axlar inför där man mönstrade en otrolig stark kull och många såg laget från huvudstaden som den stora favoriten.

– Självklart kände man press, om man är tippade som favoriter så leder det automatiskt till press. Vi var redan medvetna om det innan turnering började men vi kände oss säkra och visste vad som krävdes för att gå hela vägen. Själv så kände jag pressen men lite press ska man ha det är bara bra det gäller bara att hantera den på rätt sätt, säger Stockholms William Almlöf till IBnytt.

I gruppen mötte man Halland, Södermanland, Dalarna och Västernorrland. Fyra segrar blev facit, med en imponerande målskillnad på 34-9.

– Jag tycker att vi gör ett helt okej gruppspel vår bästa match i gruppen var helt klart mot Södermanland. I de andra tre matcherna kommer vi inte riktigt upp i nivå och hade kunnat spela bättre. Vi hade det lite svårt och kom inte riktigt in i matcherna i de två första perioderna men i tredje perioden så visar vi att vi vill och går in och stänger matcherna och visar att vi är det bättre laget.

Vilket lag imponerade mest på dig i gruppen?

– I gruppspelet så tycker jag att Halland imponerade på mest på mig, vi hade svårt att skapa riktiga lägen och det stod trots allt bara 5-3 inför sits perioden men återigen visar vi att vi har kvar orken även i slutet av matcherna och kan därför vinna tredje perioden med 5-0.

Gruppsegern gjorde att man mötte Östergötland i kvarten, ett distrikt som slutade två i sin grupp efter Göteborg.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match och att vi var tvungna att spela en riktigt bra match för att vinna och gå vidare. Östergötland hade ett fysiskt starkt lag och vi visste att det skulle bli tufft men vi var väldigt taggade och ville verkligen vinna och gå hela vägen.

Väl där såg man starka ut och efter klara 6-1 kunde man kvalificera sig för semifinal. 2-0 efter den första, blev 4-1 efter andra där man sedan kunde kontrollera matchen och vinna.

– Vi kommer upp i en väldigt hög nivå och spelar en av våra bättre matcher i turneringen och jag tycker att vi går rättvist segrande ur matchen.

I semifinalen var det istället Värmland som väntade. Det distriktet som besegrade Västmanland i sin kvartsfinal med 7-4 och även hade vunnit sin grupp. Matchen blev tight till sist och Stockholm kunde vinna med 3-2 efter en mållös tredjeperiod.

– Det som gjorde att vi går vinnande ur den matchen är orken och att vi vågar spela vårt spel hela vägen. Vi gav aldrig upp och fortsatte att kriga tills matchen var över.

I finalen väntade Södermanland för andra gången. I gruppen vann man med klara 9-2 efter en jämn första period. Hade man ett mentalt överlag tro?

–  Nej inte direkt. Vi kände att Södermanland skulle vara ännu mer taggade och sugna på revansch efter gruppspelet och vi visste att de skulle kämpa ännu hårdare för att få revansch. Vi gick in ännu mer taggade och hade grym stämning och tagg inför finalen. Det skulle ha känts oerhört tungt att vinna gruppspelsmatchen, men förlora den viktiga matchen.

I finalen så var det två lag som långa stunder spelade ett högt man-man spel. Södermanland matchade något hårdare, där Stockholm kunde använda tre kedjor innan man matchade hårdare.

– Ja, som sagt så hade vi flera kedjor som vi rullade på och man hade alltid avlastningsbyten ifall man blev trött och behövde vila ett byte eller två. Under uttagningarna så hade vi jobbat mycket med orken och det hjälpte oss väldigt mycket att vinna finalen och att orka spela vårt spel i alla matcher. Fysiken är oerhört viktig framförallt i turneringar då det är många matcher på kort tid.

Bredden gav resultat – även om Södermanland krigade på bra upp till 3-2, så kunde Stockholm till sist rycka. En hel del utvisningar i finalen där Stockholm hade bäst utdelning i sitt powerplay och till sist kunde man även peta in ett par bollar i en tom kasse. Slutresultat blev till sist på nytt 9-2.

–  Det är att vi hade en väldigt bra grundfysik vilket hjälpte till i spelat men samtidigt så hade vi en grym stämning i laget och alla hade samma mål. Vi var även väldigt bra på att ställa om från fritid till match och att lägga fokus på rätt säker och tagga till innan matcherna.

Almlöf själv stod för fem poäng i finalen. För det belönades han med en plats i Allstar Team tillsammans med tre lagkamrater och duon Simon Westgärds och Leo Åhamn från Södermanland.

– Jag är riktigt nöjd med min egen insats men samtidigt så är jag väldigt nöjd med lagets insats. Vi stod upp för varandra hela vägen och la aldrig av. Alla i laget bidrog med det man kunde och jag är jätte nöjd med hela lagets insats samtidigt som jag är väldigt nöjd med min egen insats såklart, samtidigt så vill jag lyfta fram grabbarna i laget som är grymt duktiga och lätta att spela och komma överens med.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar