IBK Dalen

Oavgjort när Tyresö Trollbäcken avslutade starkt

Viktig match i kampen om nytt kontrakt när Tyresö Trollbäcken mötte Dalen och matchen skulle sluta så jämn som tabellen visar. 2-2 efter att Tyresö Trollbäcken kommit tillbaka starkt i den tredje perioden. - Jag är nöjd med comebacken och sista 20. Det är en styrka och visar på att vi aldrig ger upp. Jag tror vi åker härifrån med en mer positiv känsla än vad Dalen gör, säger TTs tränare Bruno Lundberg efter matchen.

Dalen inledde matchen klart bäst och redan i den tredje minuten gör Sanna Molmström 0-1 vilket är hennes första mål i SSL. Dalen har mer boll och för TTs del så stämmer inte passningsspelet till 100%. TTs får chans i powerplay efter att Sandra Larsson utvisas, dock utan utdelning.

– Vi hamnar lite grann på hälarna och får inte stäm i spelet. Timing saknas och vi får redan från början uppförsbacke även målmässigt med mål redan i tredje bytet. Det är mycket hetare och klart bättre i början av matchen, säger TTs tränare Bruna Lundberg.

Den andra perioden blev svängig och ett bra samlat försvarsspel gjorde det svårt för TT att komma till några farliga avslut. Halvchanser byttes fram och tillbaka och periodens enda mål görs i powerplay för Dalen när Filippa Nilsson avslutar. Båda lagen får varsin utvisning till men de blir mållösa.

– I andra perioden börjar vi tävla lite bättre även om vi inte får till så mycket chanser. Sen gör de 0-2 i PP men för oss börjar bitarna sitta bättre.

TT inleder den sista perioden med kvarvarande 36 sekunder i powerplay och då testar laget att spela 6 mot 4 men det blir mållöst. Istället skulle reduceringen komma 4:40 när Michelle Rydin hårt och snyggt ger TT energi. Det var en matchförändring i den tredje perioden när hemmalaget visade upp ett bättre passningsspel, mer kamp och känslor. En höjning som tillslut även ledda fram till kvittering i spel 6 mot 5 och tid 17:42 gör Julia Croneld distinkt 2-2 från vänsterkanten. Ett resultat som står sig perioden ut och förläning väntar.

– I tredje tycker jag vi kändes starka och mycket mer beslutsamma. Det är ett viktigt mål som Michelle gör. Det skapar energi och tro på at vi kan komma ikapp.

Förlängningen blir böljande och mållös och det blir en poäng till vardera lag vilket innebar totalt 15 poäng i serien för både TT och Dalen. Detta efter en stark avslutning i den tredje perioden av hemmalaget.

2-2 och 1 poäng som Dalen som ligger på samma poäng i tabellen. Nöjd?

– Över 60 minuter var vi inte värda att vinna men vi jobbar så pass hårt så att vi kan få oavgjort. Jag är nöjd med comebacken och sista 20. Det är en styrka och visar på att vi aldrig ger upp. Jag tror vi åker härifrån med en mer positiv känsla än vad Dalen gör.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar