Corin Ruttimann gjorde två mål för IKSU Foto: SportX8/Arkivfoto
IBK Dalen

Dalen stod på nytt emot bra mot IKSU

Umeåderby inför 750 åskådare i IKSU Sportcenter och det blev likt förra derbyt en hedersam förlust för Dalen efter att ha stått emot IKSUs offensiv bra. - Vi känner att vi är med men vi måste få till det lite till för att sno poäng, säger Dalens tränare Urban Karlsson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IKSU
7 - 2
IBK Dalen

När Umeåderbyt spelades i höstas vann IKSU med 5-2 och matchbilden från den matchen skulle upprepa sig än en gång med slutresultat 6-2 till IKSU denna gång. Det var Dalen som inledda målskyttet genom Clara Forssén en bara minuten senare kvitterade Corin Ruttimann. Backen Sofie Andersson gav sedan IKSU ledningen till 2-1, när hon något överraskad fick bollen serverad i slotten av Amanda Delgado Johansson.

– Vi hänger med bra och IKSU får inte de klara kanonlägena. Det är inte så att de kan mata skott på skott. Vi spelar bra positionsspel och har bra koll. Sen tappar vi markering när Andersson gör målet och det får vi inte missa. Det är för billigt och brukar inte hända, säger Urban Karlsson till ibnytt.se

IKSU malde i den andra och tredje perioden på mot ett Dalen som lyckades återigen stå emot bra i sitt försvarsspel. I den tredje perioden gör IKSU två och Dalen är aldrig nära att kunna ta poäng.

– Vi krigar på som alltid och gör det bra. Vi jobbar på och är med matcherna och har gjort det i flera matcher mot topplagen. Men vi får inte göra något misstag och måste vara effektivare. Vi känner att vi är med men vi måste få till det lite till för att sno poäng.

En del i att Dalen lyckades hålla nere siffrorna var en storspelande Erika Johansson i målet.

– Vi har två kanonmålvakter i Erika och Matilda. Erika gör en bra match och har koll på spelet och är trygg i kassen trots att IKSU har mycket boll. Jag tycker även att vi gör det bra framför vårt mål idag när det kommer in bollar. Det gäller att vi gör samma jobb på söndag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar