Evelina Sparf avgjorde för Sirius Foto: Eve Ohlström
IK Sirius FBC

Säsongens första seger för Sirius: ”Den har vi saknat”

Med en smart placering efter en sargstuds avgjorde Evelina Sparf för Sirius borta mot Malmö.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Malmö FBC
4 - 5(0-1, 2-3, 2-1)
IK Sirius FBC

Malmö mot Sirius, två lag som när säsongen summeras har tippats vara de som kommer kampas om de sista slutspelsplatserna möttes under lördagen i en jämn match i Malmö med ett sent avgörande.

Sirius tog ledningen i den första perioden genom Sofie Paulsson. En ledningen som utökades direkt i den andra perioden efter bara 33 sekunder. Även Malmös målskytte skulle lossna bakom en storspelande Jennifer Gräll i Sirius mål och efter två perioder var ställningen 2-4.

Malmös viktiga målskytt Cecilia Di Nardo gör i tredje perioden sina första mål för säsongen till 4-4 och det var fortsatt jämnt lagen emellan.

– Det känns som vi kontrollerar matcher över lag. Sen gör de 4-4. Men vi däckar inte ihop idag utan kör på och kunde avgöra därefter, säger Sirius Evelina Sparf.

Avgörandet från just Evelina Sparf som smart läser en sargstuds bakom mål.

– Schoeps gör det jättebra. Hon håller i och går på avslut och det blir en sargstuds bakom mål. Det brukar bli lite snedstuds diagonalt och jag är på plats på andra sidan, beskriver Sparf det avgörande målet.

Ett mål som innebar att Sirius tar säsongens första seger.

– Den har vi saknat. Vi gör en jättebra match i tre perioder och är jättenöjda. Vi följer vår gameplan och alla bidrar med bra energi i båset och gör sitt jobb. Då får man med sig tre poäng.  Vi hade pratat om att gå rakare på mål och inte slarva en massa på mittplan, säger Sparf och betonar vikten av första segern:

– Nu vet vi att vi också kan vinna matcher och avgöra på slutet.

En av Sirius bästa spelare var målvakten Jennifer Gräll som räddade hela 46 skott.

– Hon var riktigt grym och det har hon varit i alla matcher hon stått. Men idag gör hon en extra bra match. Det är en trygghet för laget och idag ska hon ha jätteeloge för sin insats.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar