Endre IF

Hattrick av Joelsson när IKSU bröt Endres segersvit

IKSU bröt Endres segersvit och vann med 6-3. Tre mål av Sofia Joelsson som lyfter fram försvarspelet. - De vinner närkamperna och skapar flera vändningar för oss forwards. Stor eloge till våra backar idag, säger Joelsson
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
Endre IF
3 - 6(0-2, 2-1, 1-3)
IKSU

Obesegrade Endre hemma mot regerande mästarna IKSU inför 1022 åskådare blev en match i högt tempo där IKSU avgjorde med två snabba mål i mitten av den tredje perioden. Det var också IKSU som tog grepp om matchen i den första perioden med mål av Sofia Joelsson och Emelie Wibron.

– Jag tycker vi är lite starkare i starten av matchen. Vi vinner fler närkamper och får upp bollen relativt enkelt vilket gör att vi kan skapa ganska många chanser i den första perioden samtidigt som vi håller borta Endre bra, säger Joelsson.

I den andra perioden tog Endre över mer i en match med högt tempo och tuffa närkamper. Sara Steen reducerade och Karen Farnes kvitterade. En kvittering där Alva Olofsson i högt tempo lurar bort IKSU försvaret och fint serverar Farnes.

– Vi går ner oss ganska mycket i den andra perioden och vi tullar lite på jobbet. Vi sätter inte samma hårda press och slarvar med bollen samtidigt som Endre höjer sig och gör det väldigt bra. De är mer med i matchen och gör det svårt för oss. Jag tycker ändå att vi lyckas hålla de borta helt okej i andra ändå, säger Joelsson om den andra perioden.

Efter att Joelsson på nytt gett IKSU ledningen i slutet av den andra perioden var det mer återigen mer IKSU i den tredje perioden.

– I tredje så fortsätter Endre att växla upp men det gör också vi. Vi får i någon mer växel, börjar vinna fler närkamper och skapa fler chanser igen.

Endre kvitterar i powerplay och får ny energi. Glädjen blir kortvarig då IKSU snabbt svarar med två mål och avgör matchen som slutar 3-6.

– Alltid viktigt med mål direkt efter deras. Som lag får man alltid energi efter ett mål och att vi kan göra inte bara ett utan två direkt efter gör det väldigt jobbigt för motståndarna. Det tar ganska mycket musten ur dem och målen var ganska sent in i perioden.

Är det där du känner att ni får kontroll och avgör? 

– Förutom det lite svajiga spelet i andra perioden så tycker jag att vi har kontroll på resterande del av matchen. Vi får dem där vi vill ha del och vi kan spela som vi vill. Vårt försvarsspel från backarna var grymt. De vinner närkamperna och skapar flera vändningar för oss forwards. Stor eloge till våra backar idag, avslutar Joelsson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar