Arkivfoto Foto: Per Wiklund
IKSU

Nyförvärvet avgjorde seriepremiären

Seriepremiär, repris på förra årets SM-final och två stjärnspäckade lag inledde årets SSL. Den som fick glänsa mest Moras nyförvärv Amanda Öhman som avgjorde matchen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IKSU
3 - 4(2-2, 0-0, 1-2)
KAIS Mora

Repris på förra årets SM-final, IKSU mot Mora inledde säsongen 2017/18. Två lag som båda har en del förändringar i trupperna inför årets säsong. Dessutom tunga tapp inför premiären då IKSU saknade båda landslagsspelarna Cornelia Fjellstedt och Frida Norström. I KAIS Mora saknades Anna Wijk.

Hemmalaget IKSU inledde matchen med mest boll och ett visst spelmässigt övertag. Men det var inte regerande mästarna som fick inleda målskyttet. Istället var det Moras Moa Gustafsson som gjorde säsongens första mål i SSL. Kvitterat några minuter senare av Amanda Delgado Johansson i en spelmässigt jämn första period med ställning 2-2 efter 20 minuter. IKSUs kvittering med bara 2 sekunder kvar av perioden.

– Vi öppnar bra med bra fart och bolltempo. Jag tycker vi kommer igång bra trots lite nerver. Sen tappar vi och blir stillastående i uppspelen, sa IKSUs tränare Johan Lingren till C more.se efter den första perioden.

2-2 stod sig fortsatt efter två perioder där Moras målvakt Amanda Hill fick storspela. 12 räddade skott i den andra perioden. Moras fick goda chanser till att ta ledningen och trots en dubbelutvisning för IKSU kunde inte heller Mora göra mål.

Amanda Öhman avgjorde 

I den tredje perioden var skulle målskyttet lossna igen och efter varsitt mål av vardera laget skulle nyförvärvet från Dalen, Amanda Öhman avgöra för Mora. Ett långt uppspel till Malin Andréasson som direkt hittar in till Öhman som inte gjorde något misstag framför mål.

TV: Se avgörandet här

Mål av Öhman och revansch för KAIS Mora efter SM-finalförlusten från i våras vilket såklart gladde Moras tränare Noél Alm Johansson

– Det är såhär det ska vara. En härlig premiärmatch. Jag tycker att vi kommer ut ganska bra men IKSU gör det också bra. Sen gör vi ett fantastisk jobb i slutet av matchen. Vi har mycket kvar att jobba med men detta var ett styrkebesked som känns riktigt bra att jobba vidare på, Alm Johansson som också lyfter Amanda Öhman:

– Häftigt att hon får avgöra. Det är här är ju lite hemmaplan för henne. Jätteroligt att hon direkt får visa vad ska göra.

IKSU tränare Magnus Norrman sa såhär efter premiären:

– Vi gör en bra fight. Men sen vet vi Moras styrka och ändå får de göra ganska billiga mål. Vi vet att de 99 gånger av 100 spelar på bortre, men ändå så tittar vi boll. Vi är också lite bekväma och går inte in på kasse. Där måste vi jobba hårdare, säger Norrman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar