Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IKSU

IKSU visade mästarklass: ”Vi är bäst i Sverige på två femmor”

För första gången sedan Magnus Norrman klev in i IKSU:s bås matchade IKSU hårt från start vilket gav god effekt. – Det blev succé, summerar Norrman.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:40
IKSU
7 - 3(0-0, 4-1, 3-2)
Täby FC

Det blev en temofylld toppmatch när ligafemman IKSU tog emot ligatrean Täby. En match där IKSU matchade hårdare än någonsin på två femmor och en extra kedja.

– Vi hade en gameplan om att försöka matcha hårdare. Vi har egentligen aldrig gått på två femmor någonsin sedan jag klev in i båset. Men vi ville testa mot Täby som är ett topplag och se vad vi står. Sedan har vi en tredjekedja på det med t ex Sofia Joelsson som är en av de bästa rightarna i landslaget, säger IKSU:s tränare Magnus Norrman som var väldigt nöjd med testet:

– Det blev succé och föll ut till 100%. Vi spelar ju 5-0 noll med våran förstafemma mot deras förstafemma. Sedan gör vi en snabb spelvändning med våran andrafemma mot deras första. Så 6-0 mot den så hyllade förstafemman är riktigt bra. De är duktiga men vi visade mer klass idag. Sett till spel fem mot fem vinner vi med 7-1.

Det var 0-0 efter den första perioden innan IKSU fick god utdelning till 4-1 i den andra efter bland annat två mål i krysset av Frida Norström.

– Det är där matchen sätter sig. Vi stiger ifrån och jag tro att vi tar dem mycket på fysiken vilket vi också ser i resten av matchen.

I tredje fastställdes resultatet till 7-3 till IKSU. Täbys Moa Tschöp var inte nöjd med lagets försvarspel.

– Vi får titta på försvarsspelet. Vi tappar lite för mycket och framförallt deras tredjespelare. Vi backar blir lite för ensamma, sa Tschöp till Cmore.se

 

I och med segern plockar IKSU in poäng på Täby i tabellen. Dock är det fortfarande 8 poäng upp till serieledande Pixbo och 7 poäng upp till serietvåan Mora. Båda lagen möter IKSU i kommande två matcher.

Gör ni någon avvägning i förberedelser inför slutspel kontra att komma högt i tabellen?

– Vi hade en målsättning inför säsongen och hittills har det gått ”by the book”. Det är kul nu med två tuffa fighter och efter dem vet vi mer hur serien har utvecklat sig. Men för oss så går vi för att komma så högt i tabellen som möjligt och samtidigt förbereda oss för slutspelet. Vi vill upp till topp två och har inlett fas två för att både vinna matcher och förbereda oss för slutspel. Nu börjar vi spela ihop oss mer i kedjorna och fortsätta ta poäng för att klättra.

Så vi kan förvänta oss samma klass i kommande matcher?

– Det är som en häst. Man behöver inte göra så mycket med de här tjejerna utan det finns bara galopp. Nu fick jag svaret att vi är bäst i Sverige på två femmor. Det finns ingen som tar oss där som både är starka offensivt och defensivt. Det bådar gott inför både kommande matcher och slutspelet, säger Norrman.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar