Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Bars ut på bår – Nu har Andréason fått sitt skadebesked

I helgens match mot IKSU fick Moras Malin Andréason bäras ut på bår med befarad knäskada. Nu har magnetröntgen genomförts med ett relativt positivt besked.

När Mora i söndags förlorade mot IKSU var det mer än en förlust mot guldkonkurrenten som oroade. I den tredje perioden fick Moras stjärna Malin Andréason bäras ut på bår och det befarades allvarliga knäskador. Efter att magnetröntgen genomförts har Andréason fått ett relativt positivt besked att det ”bara” rör sig om en blödning.

– Det var otroligt skönt att det inte var värre. Man hann tänka att karriären kanske var över och att det bara var en blödning och inga skador på led- och korsband var en lättnad. Det är oavsett inte kul att vara borta men det väldigt skönt att det inte var värre, säger Andréason.

En blödning som gör att Andréason nu får ägna kommande veckor till rehab.

– Det är svårt att säga exakt hur många veckor jag blir borta. Det börjar med cykel ett par veckor så får vi se när jag kan kliva på. Jag får inte belasta med att springa i början och vi kommer att få ta det stegvis framöver. Allt beror på hur kroppen svarar.

Ganska lägligt med ledig helg nu då? 

– Jo verkligen. Dels för skadan men det ska också vara skönt att vara ledig en helg. Det blir väl sista innan slutfasen och slutspelet så det är väldigt skönt att få en sådan här helg innan det ska avgöras.

I och med förlusten mot IKSU tappade Mora serieledningen till Pixbo Wallenstam. För de som har följt Mora de senaste veckorna har även märkt av att spelarna inte varit helt nöjda med vad som presterats på plan.

– Jag tycker att vi gör en bra prestation mot Täby (seger med 6-4) men sedan gör vi en riktig plattmatch mot IKSU. De gör det riktigt bra och vi har stora problem i vårt spel. Det är tur den plumpen kom nu och inte i slutspelet. Jag jagar dock fortfarande på att vi måste prestera bättre i 60 minuter. Där är vi inte än och vi har några matcher på oss innan slutspelet att jobba upp den känslan. Dubbelhelgen mot Karlstad och Pixbo blir ganska bra att kolla vart vi står. Ska vi ta SM-guld så måste vi höja oss ytterligare, säger Andréason.

LÄS MER: Andréasons otroliga resa – Från nybliven mamma till VM på mindre än ett år 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar