Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Mullsjö har fått välbehövlig vila

I helgen kör SSL igång på allvar efter landslagsuppehållet och först ut är matchen Mullsjö mot AIK på fredagskvällen i nyhemshallen. - Nu har vi kunnat ta det lite lugnt och vila sen börjat fokusera på matchen mot AIK, säger Mullsjö tränare Andreas Elf.

Höllviken mot Växjö startade igår igång SSL efter landslagsuppehållet och imorgon fredag väntar Mullsjö på 8:e plats mot AIK på 7:e plats i tabellen. Ett uppehåll som kom lägligt för Mullsjö.

– Vi har fått lite behövlig ledighet. Det var ett tufft program innan med 7 matcher på drygt 3 veckor. Nu har vi kunnat ta det lite lugnt och vila sen börjat fokusera på matchen mot AIK. Vi har lagt fokus på att gnugga grunderna för att få det att fungera. Framförallt så är det försvarspelet som vi lagt tid på. Vi har ju spelat med högre växlar fram till nu och den här veckan så har vi fokuserat på vårt låga försvarsspel och slipat på detaljer. Det blir inga stora förändringar, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.

Ett Mullsjö som nu kan börja matcha Petter Van Keppel efter skada.

– Tanken är att han ska vara med i någon formation från start. Sen får vi ser hur mycket spel det blir under matchen. Han bidrar framförallt med att han är en tuff spelare som kan skapa saker på egen hand. Han är tung och kan vrida och vända.

Imorgon fredag väntar AIK för Mullsjö. Ett AIK som har 2 mer inspelade poäng på de inledande 11 omgångarna.

– AIK är ju luriga. De har många poängspelare och kommer definitivt utmana med sitt anfallspel. De sticker både in bollar centralt och har gubbar som hotar in så AIK blir ett bra test. Framåt för vår del så känns det som att vi har en plan som vi är trygga med och som vi ska gnugga mer ikväll på träningen. Det känns bra efter vilan, vi behövde vila skallarna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar