SSL-Dam

Täby Svenska Mästare 2019 – läs allt om guldet här

Täby Svenska Mästare 2019 - läs allt om guldet och firandet här.

En lång säsong, ett spännande slutspel och en final med hög kvalité. Täby Svenska mästare 2019

TV: Här firar Täby SM-Guldet

TV: Kapten Stålhult ledde Täby till guld – var det ett perfekt slut?

SM-finalen i Globen inleddes med att finalrutinerade KAIS Mora tog ledningen i den första perioden. Nyförvärvet inför säsongen Johanna Hultgren klev fram.

— Jag tycker matchbilden är ganska väntad. Det är tufft, det smäller på och det är väl som vi har förväntat oss. Vi måste sätta mer fart under fötterna så ska det här nog gå bra, sa Johanna Hultgren till Kanal 9 i första periodpaus.

Täby ägde andra perioden

Om första perioden var till fördel för KAIS Mora så var det ett helt ny matchbild i den andra perioden. Täby kom ut med en kraft och energi som vi lärt känna laget under slutspelet. De jobbade sig närmare och närmare en kvittering och efter knappt 8 minuter satte notoriska målskytten Julia Croneld 1-1. Målet var starten på härlig avslutning där Täby gick ifrån till ledning med 4-1 innan KAIS Moras födelsedagsbarn Moa Gustafsson reducerade i slutminuten.

— Det känns som att det var lite tillknäppt i första och att det kändes som att det släppte nu i andra. Anspänningen kom ner och helt plötsligt är det dem som kastar bort bollar och vi tar fördel av det. Vi kommer ut som ett helt nytt lag, sa Täbys Moa Tschöp i andra periodpausen.

Dramatisk avslutning

Täby utökade ledningen i tredje perioden när rutinerade Ranja Varli gjorde 5-2 efter misstag av KAIS Mora. Därefter påbörjades en otrolig upphämtning signerad Moras två Moa. Först reducerade Moa Andersson och minuter senare var det Moa Gustafsson som pricksköt 4-5 i krysset. Ett mål som skapade otrolig spänning. Moras glädje blev dock kortvarig. Täby svarade kort därefter genom Anna Peterzén. KAIS Mora tog timeout men skapade inget extra. Istället gjorde Täby 7-4 i öppen kasse. Täby kunde hålla undan och fullborda sin superskräll genom det här slutspelet. Först slå ut IKSU och idag vinna SM-finalen.

TÄBY SVENSKA MÄSTARE 2019

— Det är väl ingen som har trott på att vi skulle stå här och göra det här. Jag är otroligt stolt, säger Stålhult direkt efter matchen.