JAS

SDF-SM: Halland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Hallands Pojklag i Grupp 1. - Stockholm är givetvis storfavoriter i vår grupp. Sedan ska väl på pappret Dalarna och Södermanland göra upp om andraplatsen, säger Tony Taija, en av Hallands ledare.

Det lilla distriktet har under de senaste åren haft framgångar som man kan vara mycket stolta över. Jonathan Håkansson (för att nämna en ledare) har lyckats med sitt distrikt i flertalet mästerskap där bland annat Warbergs hårdskjutande Anton Birgersson varit en nyckelpjäs. Nu är det en ny generation med spelare som ska visa upp sig där Håkansson, Marcus Yngvesson och Tony Taijala är de som roddar laget.

Inte helt oväntat så är det spelare från Warberg som dominerar i truppen, distriktets största förening. Där finns även spelare från Onsala, Sandö, Halmstad, Varla och Träslövsläge, fast i mindre utsträckning. Warberg är föreningen på juniorsidan som stått för framgångarna i JAS t.ex. och nu har man lyft upp en ny yngre kull med spelare som självklart återfinns här.

Man kommer spela i grupp ett med Blekinge, Dalarna, Stockholm, Västernorrland och Södermanland. Att underskatta Halland är något man borde lärt sig att inte göra sett till att distriktet lyckats nå A-slutspel flera år i rad.

Många av spelarna återfinns i olika juniorserier och några även i JAS. För Warbergsspelarnas del så är det många som spelar i divison 3, i IBF:s ”andralag” där man gått som tåget och leder den divisionen för stunden. Även spelare från Onsala och Varla har registrerats för spel i division 2 och 3, men frågan man ska ställa sig är hur hög klass distriktsserierna håller här egentligen?

En spelare att följa
William Carlsson är en forwardstyp som tagit klivit upp till Warbergs JAS-lag och kommit in i det bra. Lite av en ”sniper” som sällan missar ett läge. En spelartyp som kan vara otrolig värdefull i längden.

Truppen: 

Daniel Nilsson, Halmstads IBK
Elliot Björn, Warberg IBF
Filip Andersson, Warberg IBF
Ludwig Ljunggren, Warberg IBF
Noah Eliasson, Onsala IBK
Tim Nilsson, Bua IF
Zeb Johnsson, Warberg IBF
Albin Sundström, Sandö IBK
Edwin Körberg, Warberg IBF
Linus Paulsson, Warberg IBF
Theodor Graudums, Bua IF
Alexander Lindholm, Warberg IBF
Leo Emilsson, Warberg IBF
Oscar Björkqvist, Träslövsläge IF
Simon Nilsson, Warberg IBF
Svante Andersson, Onsala IBK
William Carlsson, Warberg IBF
William Idewald, Varla IBK
Rickard Lindahl, Varla IBK
Sixten Ståhlbom, Warberg IBF

 

Tony Taija, en av Hallands ledare, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi ska spela glad-innebandy som vi hoppas ska bli vägvinnande.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vårt första mål är givetvis att ta oss vidare från gruppen, därefter vill man gå så långt som möjligt. Tråkigt svar men så är det. Inget är avgjort på förhand, men vi vet att vi behöver få till en riktig fullträff om vi ska gå hela vägen.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Vi har ett jämnt lag med många spelare som kan kliva fram. Så jag kan faktiskt inte nämna en utan får säga laget före jaget.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Stockholm är givetvis storfavoriter i vår grupp. Sedan ska väl på pappret Dalarna och Södermanland göra upp om andraplatsen. Vi och Västernorrland får ses som utmanare. Inget är givet på förhand. Halland har gått starkt i flera årskullar de senaste åren och vi vill gärna fortsätta på den inslagna vägen.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar