JAS

SDF-SM: Västernorrland P16

Inför Distriktslags-SM går ibnytt.se igenom alla distrikt. Här en genomgång av Västernorrlands Pojklag i Grupp 1. - Vårt viktigaste mål är känslomålet. Att spela matcher i flow, att känna glädjen i att spela innebandy och bara svepas med i matcherna utan någon som helst rädsla eller oro, säger Johan Nordell i tränarstaben.

Västernorrland, ett distrikt med relativt litet urval när det kommer till spelare och serierna man administrerar är relativt få. Trots det så har man under de senaste åren haft ett par starka kullar, där man för två år sedan nådde A-slutspelet och förra året hamnade på en tredjeplats i en tuff grupp med lag som Stockholm och Östergötland. Spelare som William Björk, Måns Höglin och Simon Sparby, får nu lämna vidare till nästa generation.

I gruppen man hamnat i, som är grupp ett, så kommer man möta Halland, Blekinge, Stockholm, Södermanland och Dalarna. En grupp som på förhand känns relativt tuff, men där säkerligen flera lag vill vara med och utmana framförallt Stockholm i toppen.

Isac Larsson är en av få som har rutin sedan tidigare som tyvärr inte får chansen att spela JAS i år då hans Örnsköldsvik har dragit sig ur A-gruppen. Däremot har Oscar Hallén, tagit klivet över från Ankarsvik till Sundsvall Ungdom där han fått chansen att axla rollen som förstemålvakt då Albin Sjöberg numera återfinns i Ankarsvik. Även Samuel Ågren, också han i Sundsvall (tidigare FBC Lo, har testats i klubbens division 2-lag och JAS-lag, där han noterats för fem poäng på just fem spelade matcher.

Leder laget gör rutinerade Johan Nordell och att han ska kunna klämma ut mycket ur det här laget, det råder det inga tvivel om.

En spelare att följa
Oscar Hallén kommer bli viktig, otroligt viktig. En trygg och stabil sista utpost är precis vad du behöver i dessa turneringar, en detalj som kan skilja A-slutspel från B-slutspel och vinst från förlust. Med sin fina inledning i Sundsvall så lär han vara en nyckelspelare i den bakre leden.

Truppen: 

Oskar Hallén, IBK Sundsvall
Viktor Lindgren, Granlo BK
Albin Sjöberg, Granlo BK
Ludvig Edenström, IBK Sundsvall Ungdom
Jesper Doherty, IBK Sundsvall Ungdom
Anton Rönnberg, IBK Sundsvall Ungdom
Tim Ström, IBK Sundsvall Ungdom
Isac Larsson, Örnsköldsvik IB
Kim Göransson, Granlo BK
Johan Rhodin, Granlo BK
Jesper Andersson, IBK Sundsvall Ungdom
Måns Johansson, IBK Sundsvall Ungdom
Johannes Nilsson, IBK Sundsvall Ungdom
Elias Slagbrand Nyqvist, IBK Sundsvall Ungdom
Samuel Ågren, IBK Sundsvall Ungdom
Elias Jonsson, Örnsköldsvik IB
Victor Sjödin, Örnsköldsvik IB
Johan Östensson, Örnsköldsvik IB

 

Johan Nordell i tränarstaben, svarar följande på frågorna: 

Vad för typ av innebandy ska ni stå för i Umeå?

– Vi jobbar med prestationsmål där vi eftersträvar ett spel som präglas av intensitet, fart och rörelse. Vi ska hota och utmana, vara offensiva i både försvarsspel och anfallsspel och attackera så fort vi har möjlighet. Vi har ställt höga krav på spelarnas fysik och vi har ett lag som inte kommer att falla på att de inte orkar springa och vara aggressiva i en hel turnering.

Vad har ni för mål uppsatta?

– Vårt viktigaste mål är känslomålet. Att spela matcher i flow, att känna glädjen i att spela innebandy och bara svepas med i matcherna utan någon som helst rädsla eller oro. Vi ska fightas och ge allt vi har. Vi ska älska att tävla. Vi ska optimera nuet och spela vårt nästa byte som om det är det sista vi gör. Vi vill vinna alla matcher och när vi lämnar Umeå ska vi åka hem med en känsla av att det här var fantastiskt kul.

Är det någon spelare i ert lag som kommer vara tongivande?

– Det hoppas jag verkligen. Vi har flera spelare som har kapaciteten att blomma ut och jag tror att de kommer att göra det. Men framförallt så vill vi ha 18 spelare som var och en är stjärna i sin roll.

Hur ser du på er grupp och vilka gäller som favoriter?

– Vi har en sjukt stark grupp. Stockholm är som alltid extremt starka tack vare sin bredd.  Vi brukar skoja och säga att Stockholm har lika många målvakter på sina uttagningar som vi har utespelare och det ligger ju en hel del sanning i det. Sen har ju Södermanland haft en grym 00-kull så dessa två lag är väl inte bara favoriter i vår grupp utan två tänkbara finallag. Lägg till ett starkt Dalarna som har två mycket bra 00-lag i IBF Falun och KAIS Mora och traditionellt brukar Dalarna ofta gå till slutspel. Fjärde laget i gruppen är Halland, ett distrikt som har kommit mycket starkt de senaste åren och gått till slutspel flera gånger samt tagit både silver och brons vid två tillfällen. Så Stockholm och Södermanland är stora favoriter med Dalarna hack i häl. Vi och Halland ”borde” vara de som slåss om fjärdeplatsen men om ”borde” alltid vore sanningen så skulle idrotten ha dött ut för länge sen. Det är i det oförutsägbara idrottens tjusning finns och vår förhoppning är att vara det oförutsägbara i den här gruppen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar