Malmö FBC

Två mål Heed Arvidsson när Pixbo vann

I höstas när Pixbo mötte Malmö kvitterade skånelaget i den sista sekunden och även om det var jämnt i dagens match så kunde Pixbo hålla ifrån och vinna med 4-2. - Vi lyfter oss i tredje och visar vilka som är bäst och tar tag i det ordentligt, sa Pixbos tränare Jonas Eliasson efter matchen.

Malmö med fyra raka förluster mot ett Pixbo som inte riktigt fått ut maximalt i sitt spel de senaste matcherna och förlorade senaste matchen mot Karlstad.

483 personer hade tagit sitt till Baltiska hallen denna fredagskväll vilket är en bra siffra för Malmö med ett snitt på 323 personer.
Hemmalaget Malmö med ett lägre försvarspel med fokus på kontringar fick jobba hårt i den första perioden då Pixbo hade klart övertag med boll. Malmö lyckas hålla undan till den sextonde minuten när Rebecca Heed Arvidsson gör 0-1. I matchens sista minut med 28 sekunder kvar görs även 0-2, det av Josefin Wålinder.

– Vi hade kunnat ha både 1,2 och 3 mål. Vi jobbar på efter gameplan och förhoppningsvis kommer det. Vi ska vara desperata, ta mycket skott. Hon är en duktig målvakt men snart så spräcker vi nollan, sa Malmö FBCs lagkapten Johanna Nilsson till SSLPlay.se efter den första perioden.


Malmö kom tillbaka 

Om första perioden tillhörde bortalaget Pixbo så föll den andra perioden i Malmös favör. Genom ett tidigt mål av Frida Mainz Ohlsson fick hemmalaget energi och kom närmare Pixbo. Ett par justeringar i försvarspelet försvårade för Pixbo och gav Malmö mer boll. 6:28 tilldelas Malmö en straff som Cecilia Di Nardo lägger men det blir inget mål då Sara Hjorting räddar med en benet.

Spelet är något öppnare i den andra perioden och chanser skapas åt båda håll, dock utan att det blir riktigt farliga chanser. Även den andra perioden avslutas med ett mål och denna gång är det Malmö som gör sitt andra för matchen när Marlene Pettersson mycket snyggt efter ett bra uppspel skjuter in 2-2 från vänsterkanten.

– Det är alltid skönt att göra med i slutet av perioden. Då har man ett litet övertag inför sista perioden. Vi har höjt oss och ändrat lite i försvaret. Just nu har vi bra koll på dem och sätter våra chanser framåt. Kan vi fortsätta vara bra i defensiva och sätta lägena kan det här gå bra, sa målskytten Marlene Lennartsson efter två perioder.

Pixboseger
Malmö ikapp till 2-2 i slutet av den andra perioden och Pixbo starten den tredje med två backpar och tre kedjor. Den tredje perioden blir likt de två första en period med mycket boll för Pixbo och ett kontrande Malmö FBC:

6:01 kliver bortalagets bästa poängplockare Alicia Fylke fram och överlistar landslagsmålvakten Beverly Smedjenäs. Perioden fortlöper och där chanser byts åt båda håll. Det dröjer till 17:26 innan nästa mål görs och det är inte likt förra gången lagen möttes en sen kvittering utan istället är det Pixbo som säkrar segern. Rebecca Heed Arvidsson gjorde en mycket bra match gör sitt andra mål och fastställer slutresultatet 2-4.

– Med tanke på hur matchen var så var det jäkligt skönt att vi lyfter oss. Andra perioden hittar vi klockrent i defensiven och då slipper vi två mål. Men vi lyfter oss i tredje och visar vilka som är bäst och tar tag i det ordentligt. Vi har tålamodet och struntar i domarna som inte är med på fem öre, sa Pixbo tränare Johan Eliasson efter matchen och berömde tvåmålskytten Heed Arvidsson:

– Jättekul att se. Hon jobbar ju alltid stenhårt och är en lagspelare.

Trots förlusten för Malmö var tränare Mikael Jeppsson inte helt missnöjd.

– Besviken över att vi inte tar några poäng men stolt över insatsen och prestationen. Vi var här för att göra en bra prestation men det blir inget poäng idag. Men vi har ett bra utförande, sa Jeppsson efter matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar