Foto: Lennart Roos
Endre IF

Wallgren tillbaka i Endre – ”Känns bättre och bättre”

Linnea Wallgren som missat halva säsongen på grund av knäskada är sedan några matcher tillbaka i ett Endre i god form inför kvällens match mot Täby.

Linnea Wallgren som värvades till Endre från Karlstad är tillbaka från sin knäskada och har spelat de senaste matcherna.

– Det känns bättre och bättre. Det tar ett tag innan jag kommer in i tempot men det känns bra. Jag kommer in i det mer och mer och känner inte av skadan alls. Jag har ett knäskydd men det är mest för det mentala att känna sig säkrare och har inget med fysiska statusen på knät, säger Wallgren till ibnytt.se

Vid sidan om planen har hon följt sitt lag till en sjätteplats i tabellen efter 18 omgångar.

– Jag tycker det ändå gått bra. Vi hade en dipp innan jul men det är sånt som händer. Nu har vi vunnit fyra raka och vi får inte slappna av. Det kommer bli en tuff match ikväll och vi är förberedda på vad som komma skall.

Ikväll väntar för Endre andraplacerade Täby som har god form, förstärka av Louise Wickström tillbaka i laget.

– Vi måste göra jobbet och inte tumma på försvarsspelet. Det är skickliga spelare vi möter som gjort en bra säsong. Vi måste ligga nära, täcka skott och ha god energi.  Vi har kört ganska hårt och verkligen förberett oss väl inför det som komma skall nu i slutet av februari. Vi har en god känsla och energi i truppen och är pigga och fräscha.

Men sina 31 poäng har Endre 10 poäng ner till slutspelsstrecket och 6 poäng upp till fjärdeplatsen som ger hemmafördel i ett slutspel.

Har ni pratat något om att ni siktar på fjärdeplatsen för att få hemmafördel? 

– Vi har inte snackat om fjärdeplatsen men det vill väl alla som ligger där runtom. Man vill ha fördelen och inte åka lika mycket. Jag tror att de andra lagen inte gärna vill att vi ska ha hemmafördelen här på Gotland med en extramatch hit. Men det är inget vi pratat om än.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar