Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora: ”Viktigt att få kriga ordentligt tidigt”

Andraplacerade Mora valde Karlstad som motståndare i kvartsfinalen. - Viktigt för oss att få kriga ordentligt från start i ett slutspel. Det märkte vi förra säsongen, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

KAIS Mora slutade på andra plats i årets grundserie.

– Vi har haft en bra grundserie där vi har stegrat det på ett bra sätt. Jag tycker att vi någonstans har mognat i processen fram till ett slutspel. Vi bytte ju mycket folk inför säsongen och nu har vi kommit in i det bra. Jag är nöjd med serien och det är slutspelet som vi längtat efter sen vi förlorade finalen. Vi har gått och längtat och nu är alla förberedelser klara, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

Mora valde Karlstad som kvartsfinalmotståndare.

– Karlstad passar oss bra. Det kommer bli bra fart i matchserien och kommer vara utmanande för oss. Vi behöver spela bra från början och har full respekt för Karlstad. De har gjort en väldigt bra säsong och det hade blivit en utmaning vilket lag av de vi hade att välja på.

Varför Karlstad och vad tror du om matchserien som väntar? 

– Jag tror det blir fart och fysisk kamp. Det kommer bli en bra karaktär på serien och vi kommer bli rejält utmanade. Vi behöver en sådan matchserie för att kunna gå hela vägen. Det blir viktigt för oss att kriga ordentligt tidigt och det märkte vi inte minst förra säsongen. 5 matcher mot Täby gjorde oss gott när vi klev in mot IKSU. Bra matcher i kvarten är en förutsättning för att gå långt.

Varför är det viktigt? 

– Det handlar om att få igång allt och skapa en känsla. Vi tror på att ligga på en hög nivå från början och det blir så pass intensivt så det går inte att ge bort någonting. När man kliver in i bubblan så kliver man inte ur den förrän det är klart.

Hur har ni förberett de mer oerfarna spelarna för slutspelet?

– Vi har jobbat med det hela serien. Vi har många erfarna spelar som hjälpt de som gör det här för första gången. Men behöver uppleva det och då är det viktigt att komma in i det direkt. Då kan vi stegra det till en SM-final och kan vi stegra från en så hög nivå från början som möjligt så är det bra. Det går inte att ta matcher för givet, avsluter Alm Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar