Foto: Lennart Roos
Karlstad IBF

Karlstad: ”Tiden talar för oss”

Karlstad valdes av Mora. - Pixbo hade vi helst velat ha. Nummer två var Mora och det känns bra, säger Karlstads tränare Henrik Flognman.

Mora valde Karlstad som helst hade velat möta Pixbo.

– Jag trodde Mora skulle välja Rönnby och Täby skulle ta Endre och det då skulle bli Pixbo-Karlstad. Pixbo hade vi helst velat ha. Nummer två var Mora och det känns bra. Dels för att vi vann hemmamatchen i serien och att vi även vann på försäsongen i Mora i sista matcher innan seriepremiären. Även om de inte hade med alla spelare då och inte vi heller så bröt det en liten barriär hos oss att vinna mot Mora. Så länge jag följt Karlstad så har de aldrig slagit Mora så det blev viktigt för oss,säger Karlstads tränare Henrik Flognman.

Vad tror du om matchbilden? 

– Det kommer vara en matchbild där Mora har det mesta bollinnehavet, i alla fall uppe i Mora. Vi kommer spela ett disciplinerat försvarsspel där vi är vassa i våra spelvändningar. Ser vi till grundseriemötena så har vi varit helt jämnt i 5 av 6 perioder kan jag tycka. Det är 3:e perioden i Mora där vi tappar.

Ni har varit otroligt hemmastarka i år. Varför? 

– Jag tror det började redan på försäsongen. Vi spelade 10 matcher varav 9 på hemmaplan med 9 segrar. Någonstans där började det att vi är så starka hemma. Det är ju bara IKSU som slagit oss och det sitter nog mycket i skallen. Vi har ett ungt lag och tryggheten kan vara viktig.

Har har ni förberett er inför slutspelet? 

– I år har vi haft chanser att förbereda oss under längre tid jämför med i fjol. Vi har kunnat ligga på hårdare med fysen för att trappa ner sista två veckorna för att kunna var fräscha i ben. Sen har vi gnuggat mycket detaljer. Erfarenheten från förra året är också viktigt att ha med sig.

Vad talar för att ni kan ta er till semifinal? 

– Vi har gnuggat mycket defensiva detaljer, speciellt den här veckan när vi fick reda på att det är Mora vi ska möta. Vi vet att de har en stark förstafemma och det kommer i respektera. Men vi har också väldigt många som kan göra mål och någonstans känner jag och laget att kan vi vinna en av de tre första matcher så kan den fjärde bli till en fördel för oss. Jag tycker vi har en bredare spets än Mora men deras är lite skarpare. Tiden talar för oss, avslutar Henrik Flognman.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar