Allsvenskan

Två U19-landslagsmän till Warberg

Warberg IC har värvat U19-landslagsmännen Adam Dahlqvist och Filip Kalentun från Lindås.

Warberg IC har gjort klart med två nyförvärv till nästa säsong. Det är U19-landslagsmännen Adam Dahlqvist och Filip Kalentun som värvas från allsvenska konkurrenten Lindås.

– Detta är fantastiskt roligt! Vi knyter i Filip och Adam till oss Göteborgs största innebandytalanger och två av Sveriges mest spännande juniorlandslagsmän. Jag har följt dem båda under en längre tid och de har egenskaper som tilltalar extremt, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida.

Filip Kalentun gjorde 8 mål och 11 assist från sin backplats den gångna säsongen för Lindås i Allsvenskan Södra. Kalentun var även med och spelade i Lindås JAS-lag som tog sig till Innebandyfesten.

– Filip är en fysiskt stark back som har mycket bra attityd på plan. Han är dessutom bra på att följa med upp i anfall och passar bra in i den initiativrika innebandy vi vill spela från bakplan, kommenterar Eskelinen.

Adam Dahlqvist gjorde den här säsongen 8 mål och 22 assist i Allsvenskan och beskrivs av Eskelinen:

– Adams styrkor ligger i speluppfattning och teknik. Hans handleder är garanterat bland de mjukaste som spelat i vår blåa tröja, och det ska bli en fröjd att få njuta av dem i varje match framöver.

– Utöver deras innebandyegenskaper så är det två personer som är väldigt kloka att resonera med, och vi söker lika mycket människa som innebandyspelare nu, avslutar Eskelinen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar