Foto: Warberg IC
Allsvenskan

Bollskicklig back från division 1 till Warberg

Warberg fortsätter värva spelare till lagbygget för säsongen i Allsvenska Södra. Nästa spelare in är backen Andreas Jonsson från Hovslätt.

Warberg värvar Hovslätts bollskicklige lagkapten Andreas Jonsson. Kontraktet är skrivet på två år.

– Med Andreas i truppen får vi in en bollskicklig back som ger oss trygghet i spelet med boll. Han är väldigt duktig i powerplay, både som avslutare och framspelare. Han gillar också att utmana och sätta motståndare i rörelse, och detta kommer att ge oss fler alternativ då vi vet att powerplay är en del av spelet som vi behöver utveckla, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen och utvecklar:

– Jag har också förhört mig om Andreas både som spelare och person, och bilden jag har fått är att han verkligen har potential att spela högre upp än vad han har gjort tidigare. Därför känns det kul att han valt att ta steget till oss för att utvecklas som innebandyspelare.
När jag har träffat Andreas ger han ett väldigt lugnt och samlat intryck, så jag är övertygad att hans personlighet kommer passa utmärkt in i vår grupp.

Andreas Jonsson som gjorde 16 mål och 25 assist för Hovslätt i division 1 den gångna säsongen blir Warbergs fjärde nyförvärv på backsidan.

– Ja, vi har en ide om hur vi vill använda alla spelare såklart. Det finns ett par spelare som är användbara på fler än en position och vi kommer att vi testa lite nyheter under försäsongen för att få ut maximalt av alla, säger Eskelinen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar