Foto: Warberg IC
Allsvenskan

Målvakt till Warberg

Warberg IC har gjort klart med målvakten John Fransson.

Att Warberg tappar målvakten Per Svedin som slutar har varit klart ett tag. Nu har en ersättare värvats och det är 21-åriga John Fransson, senast i Lockerud Mariestad som blir Tobias Jernsands målvaktskollega när Warberg går in Allsvenskan Södra till hösten.

– John är en ung och mycket ambitiös målvakt som känns kanon att få in i laget. Han har en härlig entusiasm och vill detta till 100% vilket passar perfekt in hos oss nu. Som målvakt är han väldigt rörlig och reaktionssnabb, och jag är säker på att vi med vår kompetens på målvaktssidan kan ge honom ytterligare verktyg för att utvecklas och bli en ännu bättre målvakt, säger sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida.

John Fransson har Gränna AIS som moderklubb och har innan sina fem säsonger i IBK Lockerud Mariestad också spelat tre säsonger i Falköpings IBK. Den här säsongen hade Fransson en stor roll i det Lockerud Mariestad som kvalade till Allsvenskan.

– John har också en annan målvaktsstil än Tobias vilket jag ser som en fördel, jag tror vi kommer att hitta en bra kemi dem två emellan för att hela tiden sporra och lära av varandra, säger Eskelinen.

Kontraktet med Fransson som blev framröstad som division 1 västras bästa målvakt är skrivet på två år.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar