Foto: Idrottsfoto
Allsvenskan

Tjeckisk målvakt till FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund värvar tjeckiska målvakten Jan Binder. - FBC Kalmarsund har en proffsig organisation med dom högsta målen och jag ser fram mot säsongen tillsammans med mitt nya lag, säger Jan Binder.

Tjeckiska målvakten Jan Binder med landslagsmeriter är klar för FBC Kalmarsund de närmaste två åren. Binder som den senaste säsongen spelat med Linköpings division 1 lag och där innan med allsvenska KAIS Mora.

-Jag har haft som mål att få in en målvakt med Jannes spelstil och vi har haft dialog med honom hela våren. Vi har nu Rasmus som är en mindre, snabb och rörlig målvakt och med detta får vi in en annan spelstil med storlek som täcker mycket. Han har dessutom bra spelförståelse och har stora ambitioner med sin innebandy. En riktigt bra kille för gruppen som kommer satsa allt hos oss för att ge sig chans att bli uttagen i det tjeckiska landslaget till VM 2018, säger FBC Kalmarsunds Sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Jan Binder själv som var och provtränade med Kalmarsund för några veckor sedan säger såhär om den nya klubben.

-Jag är väldigt förväntansfull. FBC Kalmarsund har en proffsig organisation med dom högsta målen och jag ser fram mot säsongen tillsammans med mitt nya lag. Jag tror det kommer bli en bra säsong, säger Binder och beskriver sin målvaktsstil:

-Min målvaktsstil är baserad på att jag är stor. Jag kanske inte är den snabbaste målvakten men jag läser spelet bra och har snabba reflexer.

Linköping i division 1 byts mot Allsvenska Kalmarsund som satsar på att gå upp.

-När Kim Nilsson anlände till klubben började jag följa FBC och deras resultat närmare. Innan dess visste jag inte så mycket. Nu är jag mycket glad att vara en del av detta team. Mina mål med Kalmarsund är att vi ska gå till SSL men resan dit är lång. Det gäller att vi är förberedda och tar match efter match så vi kan fira detta i slutet av säsongen. Sen är förstås ett eget mål att bli uttagen till landslaget inför hemma-VM nästa år.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar