Foto: Warberg IC
Allsvenskan

KLART: Ny ledarstab i Warberg

Warberg har gjort med sin nya ledarstab till den kommande säsongen i Allsvenskan Södra.

Tidigare i veckan tackade Warberg nej till Ulf Hallstensson som huvudtränare då besked från Hallstensson dröjde. Då utlovade Eskelinen att en ny tränarlösning förmodligen skulle vara klar innan helgen och redan idag onsdag presenteras en ny huvudtränare och läktarcoach. Ny huvudtränare för Warberg blir Kent Göransson och läktarcoach blir Mikael Holmer. Kvar som assisterande tränare fortsätter Stefan Smedberg.

Kent Göransson är en välkänd tränare som tidigare tränat just Warberg 2003-2006. Göransson har även varit förbundskapten för det svenska och norska landslaget samt tränat Helsingborg i SSL mellan 2011-2016.

– Kent känns som väldigt rätt person för detta uppdrag av flera anledningar. Han är Warbergare, han har en lång erfarenhet av att leda lag på hög nivå, och han har ett ledarskap som går ut på att få gruppen att växa. Det tror jag blir mycket viktigt i detta skede när vi har stora förändringar i spelartruppen. Dessutom är det ett stort plus att vi får en kort startsträcka då Kent är väl insatt i vår organisation och finns på plats i stan, kommenterar sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida.

Vid Göranssons sida fortsätter assisterande tränaren Stefan Smedberg och till det tillkommer Mikael Holmer som läktarcoach. Även Holmer är välkänd i Warberg efter sina säsongen i klubben. På meritlistan som spelare finns bland annat tre SM-guld, två SM-silver och över 500 poäng i svenska högstaserien.

– Vad gäller rollen som läktarcoach känns den i nuläget skräddarsydd för Mikael Holmer. Han har alltid haft ett bra och taktiskt ”innebandyöga” med sinne för de små detaljerna, och därför tycker jag det känns fantastiskt kul att få med honom i bakgrunden till Kent och ”Bagarn”. Tanken är såklart att han skall finnas med och bidra med sin syn på innebandy under matcherna, men samtidigt att ta egna steg på sin utvecklingstrappa som både ledare och innebandytränare för framtiden, avslutar Eskelinen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar