Foto: Idrottsfoto
Allsvenskan

SSL-spelare till Onyx: ”Blytung värvning”

Onyx värvar Filip Karlsson från Växjö Vipers.

Allsvenska Onyx som tappat båda poängspelarna Jesper Ekström och Oscar Janthe värvar Filip Karlsson från SM-finalisterna Växjö Vipers.

– Blytung värvning för vår del, jag är otroligt nöjd och tycker det är en bomb, säger Onys sportchef Tobias Palm till Sörmlands-Nyheter.

Karlsson som är vänsterforward lämnade Örebro Innebandy efter en lyckad säsong 2014/15 där han gjorde 17 mål och 8 assist för spel i SSL med Växjö. I Växjö har speltiden varit begränsad och nu hoppas Karlsson kunna leverera poäng igen.

– Jag är en snabb och stark forward, med rutin från två säsonger i allsvenskan och två i superligan, plus slutspel och SM-final. Så trygghet och poäng, hur många är svårt att uttala sig om men jag ska göra en så bra prestation jag kan och förhoppningsvis ger det resultat, säger Filip Karlsson och beskriver sin nya klubb:

– Det är ett lag på väg uppåt och har bra publiktryck och allt. Så snart Onyx hörde av sig har jag velat att vi skulle få till det, så jag är väldigt nöjd, vi har varit i kontakt tidigare säsonger också.

Sportchef Tobias Palm ser många fördelar med värvningen.

– Lokal anknytning, är från Nykvarn från början. Han har varit i en bra och seriös träningsmiljö och är på uppåtgående. Sedan känner han Gårdman (nye tränaren Richard) sedan tidigare. De brukar ha en dialog nästan varje år och nu dök det upp ett läge där Richard skulle träna Onyx och Fille skulle flytta till Stockholm. Det var så det började, säger Palm.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar