Foto: Björn Sandberg
KAIS Mora

Kanonstart bakom Moraseger

Fyra mål på drygt sex minuter la grunden till Moras seger.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:10
Malmö FBC
2 - 9(0-4, 1-2, 1-3)
KAIS Mora IF

Mora satte direkt prägel på bortamatchen mot Malmö. Malin Andréasson inledde målskyttet efter drygt två minuter och utökade bara drygt minuten senare. Mora skulle i stort sett avgöra matchen de första 6 minuterna när de gick ifrån till en 4-0 ledning.

– Vi har pratat om höga pressen och vår backchecking. Att hela tiden ha fart på fötterna och jag tycker verkligen att vi sätter prägling på matchen från start, sa Moras Malin Andréasson till Cmore  efter den första perioden.

– Vi vill se att det smäller lite mer. Vi måste jobba hårdare och ligga närmare Mora. Det vi pratat om innan matchen fanns inte första minuterna, sa Malmös tränare Joon Berggren.

Trots att det såg ut som att Mora slog av något på takten i den andra perioden utökades ledningen till 6-0 innan Malmö gjorde sitt första mål i matchen. Moras ledning var dock alldeles för stor för att Malmö skulle komma nära. Istället utökades ledningen av Mira Wickman till 7-1 i inledningen av den tredje perioden. En ledning som till slut blev till en seger med 9-2 för Mora.

– Vi gör en väldigt bra match idag. Redan från första perioden har vi mycket fart i fötterna och bra kvalitet i det vi gör. De hänger inte riktigt med. Vi går ner oss lite i andra perioden men sen tycker jag att vi går upp igen i tredje och sätter pressen. Vi trummar på väldigt bra idag, säger Reinestrand.

Moras målskytte var utspritt på alla femmor.

– Det är viktigt att alla femmor kan producera så att det inte hänger på en femma som vi haft mycket förr. En sån här match kan vi ta med oss ganska mycket. Vi kämpar väldigt bra och jobbar för varandra med bra fart under fötterna, säger Reinestrand.

Jobbig match för Malmö som redan efter drygt 6 minuter hade en rejäl uppförsbacke.

– De första minuterna avgör matchen och sen blir den ganska avslagen och de lirar mest av matchen. Vi försöker göra något enstaka försök men inte mer. Frustrarande såklart. Vi är långt ifrån Mora idag, säger Malmös tränare Joon Berggren.

 

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar