Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Smedenäs tillbaka i Malmö: ”Jag har saknat det”

Beverly Smedenäs som la hjälmen på hyllan i augusti är tillbaka i Malmös mål.

Malmös målvakt Beverly Smedenäs meddelade i augusti att hon slutar med innebandyn p.g.a tids och motivationsbrist. Smedenäs själv kommenterade då att det för henne mer handlade om en time out. För två matcher sedan var hon tillbaka i laguppställningen på bänken när Malmö mötte Täby. Förra helgen gjorde hon sin första match sedan comebacken i 2-9 förlusten mot Mora.

– Jag har saknat det. Jag har ju varit på alla hemmamatcher och sett laget spela. Då har jag fått känslan att jag också vill vara där. Det är en nytändning och motivationen är tillbaka, säger Smedenäs.

– Nu har jag tränat i två veckor och såhär i början handlar det mest om att hitta tillbaka där jag var. Sen såklart vill jag spela så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas.

Smedenäs med 9 a-landskamper på meritlistan har varit en viktig spelare i Malmös resa från division 1 säsongen 2014/15 till förra säsongens slutspelsplats. Smedenäs har också varit aktuellt för det damlandslag som ska spela VM i december. Den långsiktiga ambitionen om att bli bäst finns kvar när hon nu gjort comeback.

– Ambitionen är kvar som innan. Mitt främsta fokus är såklart på Malmö och min egen utveckling. Men jag har ambitionen om att komma tillbaka där jag var innan.

Hur ser du på lagets inledning på säsongen? 

– Jag skulle väl säga att man hade hoppas på fler poäng. Men samtidigt har vi haft en svår inledning mot bra motstånd. Men sett till andra lag som vi bör ligga jämnt med har vi haft tuffare inledning med dem flesta av topplagen. Självklart skulle vi kunna ha tagit poäng även mot dem men det kanske inte är lika väntat. Bortsett från IKSU så möter vi lag nu framåt där vi på förhand ska plocka poäng, säger Smedenäs.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar