Foto: Endre IF
#ibsilly

Radarparet återförenas i Endre: ”Kompletterar varandra väldigt bra”

Endre värvar Wilma Johansson som därmed återförenas med Ellen Bäckstedt.

Både när de spelade tillsammans på RIG Umeå och i U19-landslaget var Ellen Bäckstedt och Wilma Johansson ett fruktat radarpar som tillsammans öste in poäng. Nu återförenas duon när Endre värvar Wilma Johansson.

— Jag fick en bra känsla vid besöket både från spelare och ledare. En seriös och satsande förening där det finns bra möjligheter för att fortsätta utvecklas. Endre är en förening som jag har hört mycket bra om och som har ett gott rykte. Ett kännetecken för Endre IF är den trogna hemmapubliken som jag ser framemot att spela inför, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Johansson som till sommaren tar studenten från Riksinnebandygymnasiet i Umeå fick redan den här säsongen känna på spel i SSL då hon spelade med Dalen. På 17 matcher gjorde hon 8 mål och 11 asssist.

— Jag är en spelare som trivs allra bäst på offensiv planhalva och gärna med mycket boll. Mina främsta styrkor är min teknik, spelförståelse och vinnarskalle.Mina förväntningar är att komma till ett lag som vill fortsätta utvecklas och vara med att utmana om guldet. För att bidra med de kvaliteter jag har hoppas jag ingå i en producerande formation med stort bollinnehav och högt bolltempo.

Hon ser fram emot att återförenas med Ellen Bäckstedt.

— Det ska bli jättekul att spela med Ellen (Bäckstedt) igen. Vi är olika spelartyper och kompletterar varandra väldigt bra så det ska bli kul att se hur vi kan hantera SSL tillsammans, om vi nu hamnar i samma formation.

Kontraktet är skrivet på två år och förhoppningarna från Endre är stora.

— Vi är oerhört glada och stolta att vi lyckats knyta Wilma Johansson till Endre IF. Hon är precis vad vi har letat efter för att utveckla vårt offensiva spel och för att få ytterligare en dimension i vårt anfallsspel. Wilma är en oerhört spännande spelare med offensiva kvalitéer som är sällsynta. Hennes rightfattning gör att hon kompletterar vår befintliga trupp på ett bra sätt, säger Eva Didriksson från Endres sportkommitté och fortsätter:

— Jag har stora förhoppningar om att Wilma, i den omgivning och med det förutsättningar vi kan erbjuda, kommer att ta stora kliv både som person och innebandyspelare.

Klart är även att Endre tappar spelarna Milla Nordlund, Clara Gottberg och Alva Olofsson.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar