Allsvenskan

Målvakt till Umeå City

Umeå City har gjort klart med målvakten Daniel Lööf. -Jag vill definitivt spela högre upp i seriesystemet och såg denna chans med en flytt försöka utveckla mig som målvakt, säger Daniel Lööf.

23-åriga målvakten Daniel Lööf byter division 1 och GS 86 AIF till Allsvenska Umeå City.

– Självklart ett oprövat kort men efter att ha sett honom på en träning hos oss under förra veckan är vi beredda på att ge honom en chans, säger Citys sportchef Daniel ”Dille” Jernberg till umeacity.se.

Lööf som även varit uppvaktat av SSL-laget Team Thorengruppen ser fram emot spel högre upp i seriesystemet.

– Har spelat division 1 innebandy med GS 86 AIF säsongen som gått med ett misslyckat kval till allsvenskan. Jag vill definitivt spela högre upp i seriesystemet och såg denna chans med en flytt försöka utveckla mig som målvakt, säger Daniel Lööf och beskriver sig själv som målvakt:

– På pluskontor vill jag nog framhäva att jag är placeringssäker, bra på att läsa spelet samt bra utkast. På minuskontot kanske en aning svag fysik. Skulle behöva bli bättre när det gäller bål och rygg. Det senare hoppas jag kunna få till genom att så snabbt som möjligt ansluta till kommande fysträningar.

Samtidigt som Lööf ansluter meddelar Umeå City att Martin Rudeström som gjorde comeback under förra säsongen inte fortsätter nästa säsong.

– Självklart hade vi hoppas på en förlängning för ”Rude” men han får helt enkelt inte ihop det med jobb och familj. Vi får nog tyvärr ställa in på oss att han får finnas med som en backup om vi skulle få problem i form av skador, säger sportchef Daniel Jernberg.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar