Simon Sparby (uppe t.v), Peter Norman (Uppe t.h), Erik Hjälm (nere t.v), Hampus Strömberg (nere t.h) Foto: Skärmdump
Allsvenskan

Fyra nyförvärv till Granlo

Granlo BK fortsätter att förstärka laget och har presenterat fyra nya spelare.

Granlo BK i Allsvenskan Norra har under de senaste dagarna presentera fyra nya spelare till laget. Spelarna som värvas är Petter Norman, Erik Hjälm, Hampus Strömberg och Simon Sparby. Huvudtränare Magnus Svensson kommenterar spelarna till Granlos hemsida. 

Petter Norman som närmast kommer från Anskarsvik BK är back och gjorde den förra säsongen 8 mål och 8 assist.

– Ankarsviks lagkapten Petter Norman har äntligen tagit steget upp till Allsvenskan. Med sin snabbhet, ettrighet och intensitet är det här en back som haft kapacitet att spela på högre nivå i många år. Han är både offensivt och defensivt skicklig. Offensivt har han ett stort mod, fina uppspel och bra rörlighet. I försvaret biter han sig fast som en pitbull i närkamperna och ger sig aldrig. En av Normans finaste egenskaper är hans grundtrygghet och osvikliga tro på sig själv. Dessutom är han en lugn person som vågar ta plats i gruppen och säga vad han tycker, kommenterar Svensson.

Även nyförvärvet Erik Hjälm ansluter från Ankarsvik BK där han från sin backposition gjorde 12 mål och 7 assist.

– Erik Hjälm har länge varit en av de lokala prospekt som vi haft ögonen på. Vi skrev kontrakt med honom redan förra året men han spelade i vår samarbetsförening Ankarsvik. Där var han en ledande spelare offensivt samtidigt som han förstärkte sitt defensiva spel. Hjälm har en spelstil som påminner om Nicklas Lidström med en perfekt balans mellan passning och initiativ kryddat med ett fruktansvärt hårt skott. Vad inte många vet om Erik Hjälm är att han är ett fysiskt praktexemplar. Han är otroligt uthållig och gör både handstående- och enarmsarmhävningar utan problem, kommenterar Svensson.

Granlo värvar även in två yngre spelare. Den ena är Hampus Strömbergs, född 1998 som även han hämtas in från Ankarsvik BK. Där gjorde forwarden Strömberg förra säsongen 16 mål och 17 assist.

– Hampus Strömberg är en bödel. Han skjuter hårt, skoningslöst, träffsäkert och utan att fundera. Strömberg är en av de största forwardstalangerna vi sett i sundsvallsinnebandyn och hans avslut är det som sticker ut lite extra. De senaste säsongerna har störts av skador och den stora utmaningen för forwarden blir att hålla sig hel och i form. Trots det har han gjort minst 30 poäng per säsong de senaste två åren i Ankarsviks division 1-lag. En Hampus Strömberg i bra fysiskt skick kommer att ta Allsvenskan med storm, lita på det, kommenterar Svensson.

Den fjärde spelaren som Granlo presenterar är 18-åriga Simon Sparby som även han har koppling till Ankarsvik BK då det är Sparbys moderklubb. Förra säsongen spelade han i Sundvalls IBK där han i divison 1 gjorde 16 mål och fyra assist.

– Simon Sparby är en spelare som alla har en åsikt om. Är han en gudabenådad talang eller en bekväm diva? Men Sparby älskar uppmärksamheten och var förmodligen den enda division 1-spelaren som hade sin egen hejaklack förra säsongen! Forwarden bjuder gärna på det lilla extra, en läcker dribbling, en millimeterpassning eller ett stenhårt distansskott. Det som gör honom speciell är att han trots ”glamouren” har ett bra grundspel i botten. Han är i topp i laget både vad gäller styrka och kondition. Det är frukten av många timmar både på innebandyplanen och i gymmet, kommenterar Svensson.

 

Intervjuer med nyförvärven går att se på Granlo BKs facebooksida

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar