Malmö FBC

Malmös förstafemma visade vägen

Malmö FBC tog en efterlängtad seger efter att förstafemman gjort fem av sex mål. -Det var viktiga poäng såklart, säger Malmös Ellen Rasmussen
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Tyresö Trollbäcken IBK
2 - 6
Malmö FBC

Viktiga poäng på spel när Tyresö Trollbäcken på nedflyttningsplats mötte ett Malmö som vid förlust verkligen skulle vara indragna i den negativa streckstriden.

Tyresö Trollbäcken inledde som alltid med bra fart under fötterna och ett hårt jobb Vilket också belönade sig med att Michelle Rydin ger TT ledningen med 1-0 efter 5:05. En ledning som inte hölls länge då Malmö inom loppet av 32 sekunder hade vänt matchen efter att Cecilia Di Nardo och Ellen Rasmussen serverat varandra på öppna ytor.

I den andra perioden fick Tyresö Trollbäcken två utvisningar och i slutet av den andra orkade de inte så emot Malmös powerplay.

– Det är upp och ner, vi prestera inte som vi brukar och borde göra, det är surt. Det känns som att vi läser deras spel ganska bra och stänger till men vi sätter inte våra lägen och får in bollen, säger Tyresö Trollbäckens Linnea Wiregård

Den tredje perioden visade Malmö upp ett större lugn och kunde kontrollerat vinna matchen med 6-2. Fem av sex mål från förstafemman där Cecilia Di Nardo gjorde tre mål, två av de assisterade av Ellen Rasmussen till .

– Vi kämpar på för att hålla oss kvar. Det var viktiga poäng såklart. Vi är effektiva och det har varit som fattats i de andra matcherna. Idag sitter chanserna. säger Ellen Rasmussen.