Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Ny huvudtränare i Malmö

Malmö FBC Dam tränare Mikael Jeppsson slutar efter 6 år. Ersättare blir tidigare assisterade tränaren Joon Berggren.

Malmö FBCs damlag har de senaste sex säsongerna letts av Mikael Jeppsson som framgångsrik huvudtränare. Laget har klättrat upp i SSL, hållit sig kvar och den gångna säsongen knep Malmö en slutspelsplats. Nu meddelar Malmö att Jeppsson slutar som huvudtränare och ersätts av den tidigare assisterande tränare Joon Berggren.

”Det har ingått i föreningens långsiktiga strategi att ta in en assisterande som en dag skulle vara redo att axla ansvaret som huvudansvarig den dag det skulle behövas. Detta för att få en smidig övergång och en ledare som är väl förtrogen i lagets struktur och föreningens värderingar. Joon var också den vi hade haft i vårt sikte en längre tid innan han till slut anslöt föreningen inför föregående säsong. Joon har på den relativt korta tid i föreningen verkligen bidragit med mycket engagemang, energi, kompetens och ledarskap så att förändringen är här nu känner vi oss väldigt trygga med, säger föreningen i ett pressmeddelande. 

Mikael Jeppsson som även är klubbchef i Malmö kommenterar själv ändringen i ledarstaben:

– Jag är otroligt stolt över vad vi tillsammans har skapat under de här åren och har fått otaliga minnen för livet. Det känns såklart lite vemodigt att lämna något som varit ens livsstil i många år men samtidigt extra bra att det är Joon som tar vid då jag vet att han kommer föra laget till fortsatta framgångar. Nu väntar nya utmaningar inom föreningen och mer tid för min andra familj, säger Mikael Jeppsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar