Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Landslagsmålvakt förlänger med Malmö

Landslagsmålvakten Beverly Smedenäs förlänger med Malmö FBC.

22-åriga målvakten Beverly Smedenäs med KFUM Malmö som moderklubb kom tillbaka till Malmö FBC säsongen 2014/15 efter ett år i IKSU. Hon var då med och spelade upp Malmö i SSL där laget till hösten går in på sin tredje säsong. En säsong där landslagsmålvakten Smedenäs kommer fortsätta vakta målet då hon skrivit på ett nytt kontrakt Malmö FBC.

”Beverly gjorde som resten av laget och växlade upp när det som mest behövdes när man i sista omgången säkrade en historisk slutspelsplats i damernas SSL. Väl i slutspelet blev sedermera mästarna IKSU numret för stora men Bevelys insatser räckte för att hon i högsta grad är aktuell för landslaget som i december ska försvara VM-guldet. Mellan stolparna beskrivs Beverly som placeringssäker, atletisk och verbal” kommenterar Malmö FBC i ett pressmeddelande.

Smedenäs med 9 a-landskamper på meritlistan är uttagen i den 30 spelare stora landslagstruppen som nästa veckan samlas i Borlänge för VM-läger. Övriga målvakten som också är uttagna är Emelie Frisk, Amanda Hill och Sara Hjorting.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar