Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Andebratt förlänger med Pixbo

Lisa Andebratt förlänger med Pixbo. -Det blir även spännande att se hur vi utvecklas som lag med ny ledarstab, säger Andebratt.

Pixbos Lisa Andebratt har skrivit på för ytterligare en säsong.

– Lisa börjar bli en rutinerad stöttespelare, trots att hon bara är 25 år ung. En skönt
grinig vinnarskalle och spelskicklig lirare i samma paket. Lisa kommer att vara en offensiv nyckelspelare som vi ska kräma ännu lite mer poäng ur kommande säsong, säger Pixbos tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Andebratt med 4 A-landskamper på meritlistan gjorde förra säsongen 12 mål och 16 assist är en av Pixbos mest rutinerade spelare. Efter en dipp förra säsongen vill Andebratt nu satsa rejält igen.

– Efter en liten dipp förra säsongen så har jag fått motivation tillbaks för att satsa igen. Jag har saknat tjejerna i laget och tempot i spelet så därför känns spel i SSL rätt just nu. Att spela i Pixbo blev därför ett ganska enkelt val för mig då jag har ett år kvar av mina studier och trivs bra med livet i övrigt här i Göteborg, säger Andebratt och blickar fram mot den kommande säsongen:

– Förväntningarna på kommande säsong är stora. Det råder inga tvivel om att laget går för guld och jag tror att vi har det som krävs för att återigen slåss i toppen. Det blir även spännande att se hur vi utvecklas som lag med ny ledarstab. Personligen så hoppas jag att jag kan bidra med mycket i år. Jag vill ta ett stort ansvar och hoppas på att få utrymme för att göra en av mina bästa säsonger hittills.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

SSL-Dam

TV: Highlights Warberg-Telge

Se målen från matchen Warberg IC-Telge SIBK. Slutresultat 4-6.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

Tredje raka segern för Endre

Endre fick det tufft mot Rönnby och vann efter att Sara Steen gjort det matchavgörande målet för tredje matchen i rad.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Rönnby Västerås IBK
2 - 3(0-1, 0-1, 2-1)
Endre IF

Endre tog säsongens tredje seger på tre matcher efter att vunnit med 3-2 över Västerås Rönnby i en jämn match i Bombardier Arena.

– Det var en ganska jobbig match. Rönnby gör det bra och vi har lite svårt att spela upp bollen. Det blir mer av hawaiispel och vi bjuder på mycket. Lundmark gör det jättebra och håller oss kvar i matchen, säger Endres Linnéa Wallgren.

Endre tog ledningen genom Sara Steen i den första perioden och utökade till 2-0 efter två perioder. Andra målet gjordes av Linnéa Wallgren. Rönnby Västerås gjorde det samtidigt bra och var väl värda att reducera och kvittera i inledningen av den tredje perioden.

– Vi tappar i fem minuter och så har de kvitterat till 2-2. Jag vet inte vad vi håller på med där. Vi vill få ner bollen djupt i zon och rulla mer, upp till back igen och byta sida för att trötta ut de och skapa lägen. Men det är strongt av oss att ändå vinna matchen med tanke på hur spelet var, säger Wallgren.

Endres Sara Steen skulle göra det matchvinnande målet efter 12:45. Steens andra mål i matchen men också det matchavgörande målet för tredje matchen i rad. Tre bortamatcher och tre segrar för Endre den här säsongen.

– Tre bortamatcher och tre vinster är väldigt bra. Skönt att åka hem med tre poäng både idag och de tidigare, säger Wallgren.

Linnéa Wallgren som gjorde comeback efter skada mitt i  förra säsongen är nu med från start av årets säsong där Wallgren dessutom gjort mål i varje match.

– Kul att vara med från start. Jag är starkare än någonsin och att ha en hel försäsong med samma förutsättningar är jättekul. Jag spelar ju med två bra spelare i Jennifer Hellgren och Alva Olofsson också vilket känns bra, avslutar Wallgren.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Täby-IKSU

Se målen från matchen Täby-IKSU. Slutresultat 5-4.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

TV: Highlights Västerås Rönnby-Endre

Se målen från matchen Västerås Rönnby-Endre. Slutresultat 3-2.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IBK Dalen

Suddenvinst för Jönköping

Säsongens första avgörande i spel 4 mot 4 när Jönköping vann över Dalen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Jönköpings IK
4 - 3(1-0, 1-3, 1-0, 1-0)
IBK Dalen

Nykomlingen Jönköping med en seger och 3-4 förlust mot Endre i bagaget inför matchen mot Dalen inledde målskyttet med 1-0 genom Alicia Zälle i en första period som speglades av bolltapp och ostrukterat spel.

– Det känns lite hawaii och inte riktigt kontrollerat. Det gäller att vi tar tag i bollen och spelar det spelet som vi kan, sa Dalen Caroline Stattin efter den första perioden.

Jönköpings ledning byttes i den andra perioden till underläge 2-3 efter att Dalen mycket framgångsrikt förvaltat två powerplay där Frida Eriksson stod för målskyttet. Visst övertag även spelmässigt för Dalen i den andra perioden som hade 13 skott på mål.

– Första två perioderna vet jag inte vad vi sysslar med om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte alls att vi kommer upp i någon nivå och vi spelar alldeles för svårt. Att vi bara hade 1 boll upp efter två perioder var en bra utdelning för oss. I tredje gick vi ner på folk för att bygga upp energi igen. Vi pratade också om att ta ett byte i taget och gnugga oss tillbaka i matchen, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund.

Ett bättre Jönköping skapade flera chanser i den tredje perioden och kvitterade till 3-3 genom Sofie Claesson vilket också stod sig perioden ut vilket innebar att säsongens första spel 4-4 i sudden death väntade. En ny spelform för säsongen.

– Vi har ju tränat 4-4 mycket redan förra säsongen i träningssyfte för att ha ordentlig puls på träning. I år mer för att förbereda oss för att det kan komma i match. Jag tycker att vi hade en bra känsla inför sudden och sa att när vi har bollen så går vi för det, säger Nordlund.

50 sekunder tog det för Jönköping att avgöra i förlängningen och det var 17-åriga Cajsa Elm som gjorde avgörandet fin framspelad Kajsa Reinegård. 17-åriga Elms femte mål för säsongen.

– 17 år gammal och ligger topp 5 i poängligan. Fortsätter hon så här så är hon med i racet om årets rookie, säger Nordlund

Två vinster och en knapp förlust mot Endre. Hur ser du på inledningen av säsongen? 

– Jag tycker att vi värda en poäng mot Endre i fredags också. Men ser man till helgen i sin helhet så skulle vi kanske ha haft 3 poäng men fick 2. Men att som nykomlingen har 1 förlust på 3 matcher ska vi absolut inte vara missnöjda med. Samtidigt känner vi att det finns mer att ta av. Det känns mycket spännande inför fortsättningen, avslutar Nordlund.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel