Foto: Per Wiklund
IKSU

KLART: Landslagsmålvakt till svenska mästarna

Det har sedan ett par månader varit klart att landslagsmålvakten Emelie Frisk inte skulle fortsätta i Täbys mål och att regerande svenska mästarna IKSU visade tidigt intresse för Frisk. Nu är övergången klar och bekräftad av IKSU.

Som vi skrev om i början av juni var landslagsmålvakten Emelie Frisk på väg att förstärka regerande svenska mästarna IKSU. En välkommen förstärkning för IKSU som efter SM-guldet tappat sin målvakt Malin Marklund som bestämt sig för att sluta. Under tisdagsmorgonen bekräftade även IKSU att det är Emelie Frisk som ersätter Marklund.

– Vi får in en världsspelare med en grym rutin och med ett driv att fortsätta utvecklas och bli bättre. Hon spetsar oss som lag och jag tror även att hon kommer höja våra unga målvakter, säger IKSU innebandys klubbchef Jocke Sjöström i ett pressmeddelande.

28-åriga Frisk med 47 A-landskamper har 2 VM-guld, 1 EC-guld och 1 SM-guld på meritlistan.

– Det känns jätteroligt att representera IKSU kommande säsong. Jag har fått ett varmt välkomnande ifrån klubben och även från tjejerna och ledare i laget. Truppen känns stark och jag hoppas kunna vara med och bidra till ytterligare ett guld, säger Frisk.

– Emelie är placeringssäker, bra i sidled och tät- en av världens absolut bästa, säger Jocke Sjöström.

Klubben har skrivit ett 1-årskontrakt med Emelie som till hösten kommer att vidareutbilda sig på Umeå Universitet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar